1913 / Kur gazeta franceze botonte një fotografi të rrallë të anëtarëve kryesorë të Kongresit shqiptar të Triestes


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Gusht 2022

 

“Excelsior” ka botuar, të entjen e 6 marsit 1913, në faqen n°2, një fotografi të rrallë të anëtarëve kryesorë të Kongresit shqiptar të Triestes, të cilën Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Dje thamë se Kongresi shqiptar përfundoi në Trieste. Këtu janë disa nga anëtarët kryesorë :

 

1. Z. Dervish Hima, gazetar shqiptar, i cili prej vitesh në Vjenë mbron pavarësinë e vendit të tij.

 

2. Z. Mark Kakarriqi, nga komiteti organizativ, kryetar i rrethit franko-shqiptar të Triestes.

 

3. Z. Faik Bej Konica, Kryetar i Kongresit.

 

4. Z. Shtjefën Curani, Kryetar i Komitetit Organizativ.

 

5. Z. Fan Noli, prift ortodoks.

 

6. Z. Hilë Mosi.

 

7. Z. Masar bej Toptani.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/1913-kur-gazeta-franceze-botonte-nje-fotografi-te-rralle-te-anetareve-kryesore-te-kongresit-shqiptar-te-triestes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://gazetadielli.com/1913-kur-gazeta-franceze-botonte-nje-fotografi-te-rralle-te-anetareve-kryesore-te-kongresit-shqiptar-te-triestes/

 

https://americaneye.al/nga-noli-te-konica-nje-foto-e-rralle-anetareve-te-kongresit-shqiptar-te-triestes/

 

https://diasporashqiptare.al/2022/08/10/1913-kur-gazeta-franceze-botonte-foton-e-rralle-nga-kongresi-shqiptar-i-triestes/

 

https://opinion.al/1913-gazeta-franceze-boton-nje-foto-te-anetareve-te-kongresit-shqiptar-te-triestes/

 

https://drini.us/1913-kur-gazeta-franceze-botonte-nje-fotografi-te-rralle-te-anetareve-kryesore-te-kongresit-shqiptar-te-triestes/

 

https://ampress.ca/1913-kur-gazeta-franceze-botonte-nje-fotografi-te-rralle-te-anetareve-kryesore-te-kongresit-shqiptar-te-triestes/