Le Siècle (1888) / Konflikt diplomatik postar në Shkodër – Arsyeja e ndalimit të komunikimeve me jashtë !


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Korrik 2020

 

“Le Siècle” ka botuar, të mërkurën e 24 tetorit 1888, në ballinë, një shkrim në lidhje me arsyen e një konflikti postar asokohe në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Konflikt postar në Shkodër

 

Vali (guvernatori i përgjithshëm) i Shqipërisë u komunikoi zyrave postare franceze dhe italiane në Shkodër, se u ndalon atyre, në të ardhmen, të kryejnë komunikime postare në Shqipëri.

 

Me kërkesë të konsullatave të Francës dhe të Italisë që donin të mësonin arsyen e këtij ndalimi, vali i njoftoi ato se zyrat e lartpërmendura shpesh shpërndanin letra revolucionare te shqiptarët, dhe se kohët e fundit disa ngjarje në male ishin provokuar nga letra të tilla që vinin nga jashtë.

 

Konsujt protestuan dhe referuan tek ambasadat e tyre për këtë ngjarje.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/nje-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkodren-e-vitit-1888/

 

https://www.balkanweb.com/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte-cfare-shkruante-le-siecle-ne-1888/

 

http://www.panorama.com.al/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-pse-u-ndaluan-komunikimet-me-jashte-cfare-shkruante-le-siecle-ne-1888/

 

https://www.gazetatema.net/2020/07/05/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/

 

https://www.starplus-tv.com/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte-cfare-shkruante-le-siecle-ne-1888/

 

https://tirananews.al/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte-cfare-shkruante-le-siecle-ne-1888/

 

https://dosja.al/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/

 

https://opinion.al/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-pse-u-ndaluan-komunikimet-me-jashte/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1327275/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-ndash-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/

 

http://www.arsalbanica.mk/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/

 

https://alb-spirit.com/2020/07/05/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-jashte/

 

https://www.voal.ch/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-jashte/

 

http://www.standard.al/2020/07/05/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/

 

https://www.thealbanian.co.uk/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte-cfare-shkruante-le-siecle-ne-1888/

 

https://kohajone.com/konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-pse-u-ndaluan-komunikimet-me-jashte/

 

http://plavaeguciasot.com/le-siecle-1888-konflikt-diplomatik-postar-ne-shkoder-arsyeja-e-ndalimit-te-komunikimeve-me-jashte/

 

https://www.syri.net/arte-media/352318/konflikti-diplomatik-postar-ne-shkoder-ne-1888/

 

https://telegrafi.com/konflikti-diplomatik-postar-ne-shkoder-ne-1888/