Le Journal (1901) / Deklaratë zyrtare : “Ismail Qemali dënohet me vdekje në mungesë.”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Janar 2019

 

“Le Journal” ka botuar, të premten e 14 qershorit 1901, në faqen n°4,  një shkrim në lidhje me dënimin me vdekje në mungesë ndaj Ismail Qemalit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Ismail Qemal Beu

Dënim me vdekje për ish-këshilltarin shtetëror

 

Konstandinopojë, nëpërmjet Sofjes, 13 qershor. – Një deklaratë zyrtare njofton dënimin me vdekje në mungesë, të Ismail Qemal beut. Bëhet fjalë për ish-këshilltar shtetëror, Vali i Tripolit të Barbarisë, autor i botimeve fyese kundër Sulltanit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-journal-1901-deklarate-zyrtare-ismail-qemali-denohet-me-vdekje-ne-mungese/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://gazetadielli.com/kur-ismail-bej-qemali-denohej-me-vdekje/

 

https://balkanweb.com/le-journal-1901-ismail-qemali-denohet-me-vdekje-ne-mungese/

 

http://27.al/le-journal-1901-deklarate-zyrtare-ismail-qemali-denohet-me-vdekje-ne-mungese/

 

https://opinion.al/le-journal-1901deklarate-ismail-qemali-denohet-me-vdekje-ne-mungese/

 

https://www.voal.ch/le-journal-1901-deklarate-zyrtare-ismail-qemali-denohet-vdekje-ne-mungese/

 

https://americaneye.al/kur-ismail-qemali-denohej-me-vdekje/