La Croix (1951) / Qeveria komuniste e Tiranës ndalon vënien e dhëmbëve prej floriri në ShqipëriNga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Tetor 2020

 

“La Croix” ka botuar, të premten e 21 dhjetorit 1951, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me ndalimin e dhëmbëve prej floriri në Shqipëri nga regjimi diktatorial, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Ndalimi i dhëmbëve prej floriri në Shqipëri

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Një qarkore e re e qeverisë komuniste të Tiranës ndalon përdorimin e arit për dhëmbët artificialë.

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Kjo qarkore ishte, aq më tepër, e padobishme, sepse arin e destinuar për këtë përdorim e patën sekuestruar dhe askush nuk guxonte të furnizonte metalin e çmuar për të vënë dhëmbë prej ari pa rrezikuar të konsiderohej trafikant dhe armik i popullit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-croix-1951-qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/la-croix-1951-tirana-komuniste-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri/

 

https://dosja.al/qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://www.voal.ch/la-croix-1951-qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://www.droni.al/2020/10/15/la-croix1951-qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://opinion.al/1951-qeveria-komuniste-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1400622/la-croix-1951-qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://njekomb.org/la-croix-1951-qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

http://www.arsalbanica.mk/qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://alb-spirit.com/2020/10/15/la-croix-1951qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://albuktv.com/qeveria-komuniste-e-tiranes-ndaloi-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://www.korrieri.com.al/2020/10/qeveriiiiiiiiiiiiiia-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/

 

https://vloranews.al/kulture/qeveria-komuniste-e-tiranes-ndalon-venien-e-dhembeve-prej-floriri-ne-shqiperi/