Les Lettres françaises (1946) / Ekspozita e Gjon Milit në Paris, nën kujdesin e Zyrës së Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës


Burimi : Gjon Mili outside his office on Warner Bros. lot where he is directing film, “Jammin’ the Blues.” (Photo by Gjon Mili/The LIFE Picture Collection © Meredith Corporation)
Burimi : Gjon Mili outside his office on Warner Bros. lot where he is directing film, “Jammin’ the Blues.” (Photo by Gjon Mili/The LIFE Picture Collection © Meredith Corporation)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Tetor 2020

 

“Les Lettres françaises” ka botuar, të premten e 4 tetorit 1946, në faqen n°8, një shkrim në lidhje me ekspozitën e Gjon Milit (fotografit shqiptaro-amerikan me famë botërore) në Paris, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Gjon Mili, i konsideruar si një nga fotografët më të mirë amerikanë në Shtetet e Bashkuara, po ekspozon fotografitë e tij të fundit në “Galerie du Bas” deri më 10 tetor, nën kujdesin e Zyrës së Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara.

 

Gjon Mili, pjesëtar i redaksisë së revistave amerikane “Life” dhe “Time”, aktualisht është në Paris si fotograf zyrtar i Konferencës së “21-ve”.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/les-lettres-francaises-1946-ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-te-shba/

 

https://tirananews.al/pse-inteligjenca-amerikane-u-kujdes-per-ekspoziten-e-gjon-milit-ne-paris/

 

https://urbanlajme.net/2020/10/02/pse-inteligjenca-amerikane-u-kujdes-per-ekspoziten-e-gjon-milit-ne-paris/

 

http://www.arsalbanica.mk/les-lettres-francaises-1946-ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/

 

https://dosja.al/les-lettres-francaises1946-ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shteteve-te-bashkura-te-amerikes/

 

https://alb-spirit.com/2020/10/02/les-lettres-francaises-1946-ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1389723/les-lettres-francaises-1946-ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/

 

https://njekomb.org/les-lettres-francaises-1946-ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/

 

https://opinion.al/paris1946-ekspozita-e-gjon-milit-nen-kujdesin-e-inteligjences-amerikane/

 

https://gazetamapo.al/ekspozita-e-gjon-milit-ne-paris-nen-kujdesin-e-zyres-se-inteligjences-se-shba/

 

https://observerkult.com/ekspozita-e-gjon-millit-ne-paris-nen-kujdesin-e-cia-s/