L’Auto (1933) / Kur Rudolf Gurashi, futbollisti i Sport Klub Tiranës, dëshironte të merrte pjesë në “Tour de France”, garën më të famshme të çiklizmit në botë


Tour de France (1932)
Tour de France (1932)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 27 Gusht 2020

 

Gazeta sportive franceze “L’Auto” ka botuar, të premten e 17 shkurtit 1933, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me dëshirën e tre shqiptarëve që dëshironin të merrnin pjesë asokohe në garën e famshme të çiklizmit “Tour de France”, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Tre shqiptarë duan të marrin pjesë në Tour de France

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Pas polakëve, tani janë shqiptarët ata që duan të garojnë në evenimentin tonë të madh.

 

Dy vite më parë, i riu Rudolf Gurashi erdhi në Paris me qëllimin që të merrte pjesë në Tour de France.

 

Duke mos ditur asgjë në lidhje me performancën e tij, ne nuk mundëm ta seleksionojmë.

 

Ai u kthye në Tiranë, në vendin e tij të lindjes, ku bëri propagandë për garën tonë.

 

Ai na shkruan se këtë vit është i vendosur të marrë pjesë dhe se dy shqiptarë të tjerë si ai kanë të njëjtat synime.

 

Kështu që pas Polonisë, Shqipërisë... Të gjithë vijnë në Tour de France... Së shpejti, kjo garë do të jetë një Lidhje e vogël çiklizmi Kombesh.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-auto-1933-kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-rudolf-gurashi-futbollist-i-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-tour-de-france-me-1933/

 

https://www.balkanweb.com/fotot-kur-rudolf-gurashi-futbollisi-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/

 

https://tirananews.al/viti-1933-kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france/

 

https://www.syri.net/arte-media/363386/ne-1933-kur-tre-shxqiptare-kerkuan-te-marrin-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/

 

https://urbanlajme.net/2020/08/27/viti-1933-kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france/

 

https://opinion.al/gazeta-franceze1933-tre-shqiptare-duan-te-marrin-pjese-ne-tour-de-france/

 

http://www.arsalbanica.mk/kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1362268/kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/

 

https://njekomb.org/lauto-1933-kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/

 

https://dosja.al/lauto-1933-kur-rudolf-gurashi-futbollisti-i-sport-klub-tiranes-deshironte-te-merrte-pjese-ne-tour-de-france-garen-me-te-famshme-te-ciklizmit-ne-bote/