Princ Leka II


Burimi : http://www.oborrimbreterorshqiptar.al/pages/princeLeka
Burimi : http://www.oborrimbreterorshqiptar.al/pages/princeLeka

Ka lindur më 26 Mars 1982, në orën 13:43, në Johanesburg, Afrika e Jugut në "Sandton Clinic". Klinika në të cilën ka lindur NTM është shpallur nga qeveria e Afrikës së Jugut si tokë shqiptare për 24 orë, me kërkesë nga NMT Leka I, Mbret i Shqiptarëve.

 

Titulli:

 

Naltësia e Tij Mbretërore Leka II, Anwar, Zog, Reza, Baudoin, Msiziwe, Princ i Shqiptarëve

 

 

Edukimi :

 

Vitet e para të jetës mori mësimet nga një mësuese privat, para se të vijonte shkollimin në Johanesburg, në Afrikën e Jugut.

St Stithian's Collage

St Peter's Preparatory School

ST Peter Collage

 

Në vitin 2004 deri në vitin 2005 vijoi studimet në akademinë me famë botërore"Royal Military Academy of Sandhurst" në Mbretërinë e Bashkuar. Gjatë këtyre studimeve mori edhe disa çmime si psh: "The King Hussein Price" dhe toga e NTM Leka II, Princ i Shqiptarëve është shpallur si "The Sovereign's Platoon".

Universitetin Mbreteror Iliria dega Marrdhenie Nderkombetare dhe Diplomaci.

 

 

Kurset :

 

Në vitin 2002, mësime private në letërsinë shqipe.

Në vitin 2004 kreu një kurs njëmujor në akademinë ushtarake "Skënderbeu" në Tiranë.

Në vitin 2004 kreu një kurs njëmujor në Bacons Field, "PreSandhurst Course"

Në verën e vitit 2006, vijoi kursin e gjuhës italiane në Peruxha, pranë "Universitta di Stranieri".

Në vitin 2010 Akademia e Mbrojtjes, SCSDS

 

 

President Nderi:

 

Kryetar Nderi i qytetit Baton Rouge dhe President Nderi i Kishës së Baton Rouge lindor.

Antar Nderit i Komunitetit Olimpik Shqiptar 2011-

ish-President i Federatës Shqiptare të Golfit.(2011-2016)

 

 

Udhrat:

 

Kordoni I madh të Urdhërit Santi Maurizio e Lazzaro

Kordoni I madh të Urdhërit Besa & Skenderbeu

Celsi i Qytetit të "New Orleans" nga Krytari i Bashkise Z.Landrieu

Titulli "Qytetar Nderi" i qytetit te Burrelit

Titulli "Qytetar Nderi" i Komunes se Berdices, Shkoder

 

 

Gjuhët:

 

Shqip

Anglisht

 

 

Shpallja e Titullit Princ Trashëgimtar:

 

Në bazë Statutit të Vitit 1928, të Mbretërisë Shqiptare, Princi Trashëgimtar i fronit mbretëror është djali më i madh i Familjes Mbretërore. Kështu që Ai shpallet trashëgimtar i Fronit Mbretëror mbasi të ketë mbushur moshën 18 vjeçare, nga NMT Mbreti. NTM Leka II, Princ i Shqiptarëve u shpall Trashëgimtar i fronit në vitin 2000, mbas një betimi që Ai bëri përpara NMT Leka I, Mbret i Shqiptarëve, në Johanesbug. Nga ajo ditë, Ai zgjodhi të ishte NTM Leka II, Princ i Shqiptarëve.

 

 

Historia e Emrit të NTM Leka II, Princ i Shqiptarëve:

 

NTM u pagëzua me emrin Leka nga MSM Susan, Mbretëresha e Shqiptarëve. Emri Anëar, NTM Leka II e mori për nder të Presidentit Anëar Sadat i Egjiptit, duke qenë se Presidenti Sadat ishte një mik i mirë i NMT Leka I, Mbret i Shqiptarëve. Emrin Reza, për nder të miqësisë që NMT Leka I, kishte me Shahun e Iranit. Emrin Baudoin, NTM Leka II, e mori nga kumbara e Tij, Mbreti Baudoin i Belgjikës. Emri Msiziwe është një titull honorifik (në gjuhën Zulu do të thotë: Njeri i Popullit të Tij), e mori më vonë nga Mbreti i fisit Zulu.

 

 

Detyrat:

 

Princ Leka ka punuar pranë Ministrisë së Jashtme si Këshilltar i Ministrit në vitin 2006-2009 për çeshtjet e Mardhenieve dypaleshe. Ka punuar pranë Ministrisë së Brendshme si Këshilltar i Ministrit nga viti 2009 deri në 2012.

Nga 27 Korrik 2012 deri ne Dhjetor 2013 ka punuar si Këshilltar Politik pranë Presidentit të Republikës.

 

 

 

Burimi : http://www.oborrimbreterorshqiptar.al/pages/princeLeka