Excelsior (1925) / Asambleja Kushtetuese zgjodhi njëzëri Ahmet Zogun president të Republikës së Shqipërisë dhe vendosi që Tirana do të jetë kryeqyteti i këtij vendi


Ahmet bej Zogu – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Ahmet bej Zogu – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 30 Qershor 2019

 

“Excelsior” ka botuar, të hënën e 2 shkurtit 1925, në ballinë, një shkrim në lidhje me zgjedhjen president të Ahmet Zogut nga Asambleja Kushtetuese dhe vendimin e saj që Tirana të bëhej kryeqytet i Shqipërisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Ahmet Zogu do të drejtojë për shtatë vjet Republikën e Shqipërisë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Romë, 1 shkurt. — Na shkruajnë nga Tirana nëpërmjet agjencisë Stefani :

 

Asambleja Kushtetuese zgjodhi Ahmet Zogun, unanimisht, President të Republikës së Shqipërisë për një periudhë prej shtatë vjetësh, dhe vendosi që Tirana do të jetë kryeqyteti i Shqipërisë.

 

Statutet e Republikës janë pjesërisht të frymëzuara nga Kushtetuta e Konfederatës së Amerikës së Veriut.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/excelsior-1925-asambleja-kushtetuese-zgjodhi-njezeri-ahmet-zogun-president-te-republikes-se-shqiperise-dhe-vendosi-qe-tirana-do-te-jete-kryeqyteti-i-ketij-vendi/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-asambleja-kushtetuese-zgjidhte-zogun-president-dhe-tiranen-kryeqytet/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1114452/excelsior-1925-asambleja-kushtetuese-zgjodhi-njezeri-ahmet-zogun-president-te-republikes-se-shqiperise/

 

https://opinion.al/1925-ahmet-zogu-president-i-republikes-se-shqiperise-tirana-kryeqytet/

 

https://27.al/asambleja-kushtetuese-vendosi-qe-tirana-do-te-jete-kryeqyteti-i-ketij-vendi/

 

https://www.zeriishqiptarit.com/sq/kur-asambleja-kushtetuese-zgjidhte-zogun-president-dhe-tiranen-kryeqytet/