The Daily Colonist (1977) / Arrestimi i Leka Zogut I, kreu i qeverisë shqiptare në mërgim, në Bangkok


Burimi : The Daily Colonist, 3 prill 1977, f.44
Burimi : The Daily Colonist, 3 prill 1977, f.44

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Gusht 2021

 

“The Daily Colonist” ka botuar, me 3 prill 1977, në faqen n°44, një shkrim në lidhje me arrestimin e Mbreti Leka Zogu I në Bangkok, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Burimi : The Daily Colonist, 3 prill 1977, f.44
Burimi : The Daily Colonist, 3 prill 1977, f.44

Bangkok – “Tij Leka Mbret Shqptarvet”, i cili e quan veten Mbreti Leka i Shqiptarëve, është arrestuar për armëmbajtje pa leje.

 

Ai pretendon të jetë kreu i qeverisë shqiptare në mërgim dhe udhëheqës i një lëvizje guerile për të përmbysur qeverinë komuniste.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/the-daily-colonist-1977-arrestimi-i-leka-zogut-i-kreu-i-qeverise-shqiptare-ne-mergim-ne-bangkok/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/pse-u-arrestua-leka-zogu-ne-vitin-1977-ne-bangkok/

 

https://www.kultplus.com/lajme/the-daily-colonist-ne-vitin-1977-arresimi-i-leka-zogut-1-kreu-i-qeverise-shqiptare-ne-mergim-ne-bangkok/

 

https://www.gazetaexpress.com/pse-u-arrestua-leka-zogu-ne-vitin-1977-ne-bangkok/

 

https://dosja.al/pse-u-arrestua-leka-zogu-ne-vitin-1977-ne-bangkok/

 

https://opinion.al/arrestimi-i-leka-zogu-i-per-armembajtje-cfare-shkruan-gazeta-e-vitit-77/

 

https://www.syri.net/arte-media/445957/the-daily-colonist-1977-arrestimi-i-leka-zogut-i-ne-bangkok-kreu-i-qeverise-shqiptare-ne-mergim/

 

https://albuktv.com/arrestimi-i-leka-zogu-i-per-armembajtje-cfare-shkruan-gazeta-e-vitit-77/

 

https://alb-spirit.com/2021/08/29/daily-colonist-1977arrestimi-leka-zogut-kreu-qeverise-shqiptare-ne-mergim-ne-bangkok/