Paris-soir (1928) : Kur Washington–i njihte zyrtarisht mbretërinë shqiptare


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Prill 2018

 

Gazeta franceze, “Paris-soir”, ka botuar, të hënën e 17 shtatorit 1928, në faqen n°3, një shkrim një lidhje me njohjen e mbretërisë shqiptare nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilin, Aurenc Bebja, e ka sjellë për publikun shqiptar, nëpërmjet faqes së tij “Dars (Klos), Mat – Albania” :

 

Tiranë, 15 shtator. - Buletini i Shtypit të Shqipërisë publikon informacionin e mëposhtëm :

 

“Shkëlqesia e tij Z. Charles Hart, Ministër i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, njoftoi zyrtarisht qeverinë shqiptare se qeveria e Shteteve të Bashkuara ka marrë parasysh ndryshimin e formës së Shtetit shqiptar, në monarki kushtetuese, si dhe njohjen e Madhërisë së Tij Zogut, mbret të shqiptarëve, dhe se ai synon të hyjë në marrëdhënie diplomatike me Qeverinë Mbretërore Shqiptare.”

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-soir-1928-kur-washington-i-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://illyriapress.com/paris-soir-1928-kur-washington-i-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/

 

https://americaneye.al/kur-uashingtoni-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/

 

http://www.panorama.com.al/dokumenti-kur-uashingtoni-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/

 

https://www.syri.net/arte-media/150879/paris-soir-1928-kur-uashingtoni-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/

 

https://www.voal.ch/paris-soir-1928-kur-washingtoni-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/

 

http://opinion.al/paris-soir-1928-kur-washington-i-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/

 

http://www.njekomb.com/?p=91717

 

http://www.mediatshqiptare.com/lajme/39741/paris-soir-1928-kur-washington-ndash-i-njihte-zyrtarisht-mbreterine-shqiptare/