The Daily Colonist (1976) / Leka Zogu I : “Të gjithë shqiptarët duhet të ndihmojnë në sjelljen e lirisë së fjalës dhe fesë në vendin e tyre të lindjes.”


Burimi : The Daily Colonist, 3 qershor 1976, f.3
Burimi : The Daily Colonist, 3 qershor 1976, f.3

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Qershor 2021

 

“The Daily Colonist” ka botuar, me 3 qershor 1976, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me thirrjen e Leka Zogut I drejtuar asokohe të gjithë shqiptarëve, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Lutje për Atdheun

 

Burimi : The Daily Colonist, 3 qershor 1976, f.3
Burimi : The Daily Colonist, 3 qershor 1976, f.3

Ky njeri do të ishte Mbreti Leka i Shqipërisë nëse babai i tij, Mbreti Zog, nuk do të ishte përmbysur nga një regjim që përfundimisht u bë qeveria komuniste e një vendi të Evropës Qendrore. Leka, duke biseduar këtu me gruan e tij Susan në Peterborough, në Ontario., thotë se të gjithë shqiptarët duhet të ndihmojnë në sjelljen e lirisë së fjalës dhe fesë në vendin e tyre të lindjes.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/the-daily-colonist-1976-leka-zogu-i-te-gjithe-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/thirrja-e-leka-zogut-per-shqiptaret-ne-vitin-1976/

 

https://www.kultplus.com/lajme/leka-zogu-i-te-gjithe-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1616519/the-daily-colonist-1976-leka-zogu-i-te-gjithe-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/

 

https://drini.us/the-daily-colonist-1976-leka-zogu-i-te-gjithe-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/

 

https://dosja.al/the-daily-colonist-1976-leka-zogu-i-te-gjithe-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/

 

https://www.voal.ch/the-daily-colonist-1976-leka-zogu-i-te-gjithe-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/

 

https://alb-spirit.com/2021/06/28/daily-colonist-1976leka-zogu-shqiptaret-duhet-te-ndihmojne-ne-sjelljen-e-lirise-se-fjales-dhe-fese-ne-vendin-e-tyre-te-lindjes/

 

https://ampress.ca/international-herald-tribune-1980-leka-zogu-fiton-azil-politik-ne-emer-te-vlerave-supreme-humanitare-qe-rrjedhin-nga-besimi-tolerant-i-islamit/