Le Monde (1991) / Propozimi i Partisë Demokratike Shqiptare ndaj shkrimtarit Ismail Kadare me rastin e zgjedhjeve të para të lira të caktuara me 31 mars


Ismail Kadare
Ismail Kadare

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 3 Korrik 2021

 

Prestigjozja “Le Monde” ka botuar, të dielën e 17 marsit 1991, në faqen n°10, një shkrim në lidhje me propozimin asokohe të Partisë Demokratike ndaj shkrimtarit Ismail Kadare me rastin e zgjedhjeve të para të lira në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëri : Z. Ismail Kadare kandidat “i mundshëm” i Partisë Demokratike shqiptare

 

Burimi : Le Monde, e diel, 17 mars 1992, f.10
Burimi : Le Monde, e diel, 17 mars 1992, f.10

Shkrimtari shqiptar IsmaiI Kadare de të jetë kandidat “i mundshëm” i partisë kryesore të opozitës, Partisë Demokratike Shqiptare (PDSH), në zgjedhjet e para të lira të caktuara me 31 mars, thanë zyrtarët e PD-së në Tiranë.

 

Janarin e kaluar, Z. Kadare, i cili ka jetuar në ekzil në Francë që nga vera e vitit 1990, u takua “në mënyrë private” me liderin e PDSH-së, Z. Gramoz Pashko.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-monde-1991-propozimi-i-partise-demokratike-shqiptare-ndaj-shkrimtarit-ismail-kadare-me-rastin-e-zgjedhjeve-te-para-te-lira-te-caktuara-me-31-mars/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-pd-i-propozoi-kadarese-te-ishte-kandidat-ne-zgjedhjet-e-para-te-lira-ne-shqiperi/

 

https://www.kultplus.com/libri/gazeta-franceze-ne-vitin-1991-popozimi-i-partise-demokratike-shqiptare-ndaj-kadarese/

 

https://albuktv.com/le-monde-1991-propozimi-i-partise-demokratike-shqiptare-ndaj-shkrimtarit-ismail-kadare/

 

https://opinion.al/1992-zgjedhjet-e-para-propozimi-i-pd-ndaj-ismail-kadares/

 

https://www.voal.ch/le-monde-1992-propozimi-i-partise-demokratike-shqiptare-ndaj-shkrimtarit-ismail-kadare-me-rastin-e-zgjedhjeve-te-para-te-lira-te-caktuara-me-31-mars/

 

https://alb-spirit.com/2021/07/04/1992-zgjedhjet-e-para-propozimi-pd-ndaj-ismail-kadares/