La Liberté (1913) / Krijimi dhe funksionimi i Bankës Kombëtare Shqiptare


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Dhjetor 2019

 

“La Liberté” ka botuar, të enjten e 9 tetorit 1913, në ballinë, një shkrim në lidhje me me krijimin dhe funksionimin e Bankës Kombëtare Shqiptare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Banka Kombëtare Shqiptare

 

Vlorë, 8 tetor.

 

Njoftohet largimi i dy anëtarëve të dy komisioneve që mbërritën disa kohë më parë në Vlorë, nën drejtimin e z. Fenoglio (Itali) dhe baronit Pitner (Austri), për të organizuar Bankën Shqiptare.

 

Banka, organizimi i së cilës tani ka përfunduar, do të fillojë operacionet brenda tre muajsh. Ajo është përgjegjëse, deri në një njoftim të mëtejshëm, e departamentit të thesarit të qeverisë së përkohshme.

 

Ky shërbim, që u përurua dje, është nën drejtimin e një punonjësi austriak dhe një italian.

 

Banka e cila, për momentin, ka kufizuar fushën e operacioneve të saj rreth Vlorës, do t’i duhet, më vonë, të shtrijë ato edhe në qytetet e tjera të Shqipërisë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë artikull duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/krijimi-i-bankes-kombetare-shqiptare-cfare-shkruante-media-franceze/

 

https://dosja.al/la-liberte-me-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://balkanweb.com/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1204166/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://medial.mk/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://opinion.al/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://kohajone.com/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://tirananews.al/la-liberte-ne-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://www.voal.ch/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://www.syri.net/arte-media/302636/tetor-1913-nje-italian-dhe-nje-baron-autriak-ngrene-banken-shqiptare/

 

https://njekomb.org/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/

 

https://drenicanews.com/lajme/la-liberte-1913-krijimi-dhe-funksionimi-i-bankes-kombetare-shqiptare/