Le Gaulois (1929) / Kur Mbreti Zog shpallte të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi javore për të gjitha sektet fetare në Shqipëri


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Dhjetor 2018

 

“Le Gaulois” ka botuar, të hënën e 21 janarit 1929, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me vendimin e mbretit Zog për të shpallur të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi javore për të gjitha sektet fetare në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Në Shqipëri

 

Vendimet e mbretit Zog

 

Tiranë, 20 janar.

 

Mbreti Zog ka shpallur të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi javore tani për të gjitha sektet fetare në Shqipëri.

 

Muslimanët, të cilët përbëjnë shumicën e popullsisë së mbretërisë, do të duhet të punojnë të premten, por atyre do t’u lejohen disa momente atë ditë për të recituar lutjet e veçanta të Sabbat-it.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-gaulois-1929-kur-mbreti-zog-shpallte-te-dielen-dhe-jo-me-te-premten-si-dite-pushimi-javore-per-te-gjitha-sektet-fetare-ne-shqiperi/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-mbreti-zog-shpallte-te-dielen-dhe-jo-me-te-premten-si-dite-pushimi-per-te-gjitha-fete-ne-shqiperi/

 

https://balkanweb.com/le-gaulois-1929-kur-mbreti-zog-shpallte-te-dielen-si-dite-pushimi/

 

http://opinion.al/le-gauloisvendimi-i-mbretit-zog-e-diela-dite-pushimi-per-te-gjitha-fete/

 

https://www.voal.ch/le-gaulois-1929-kur-mbreti-zog-shpallte-te-dielen-dhe-jo-te-premten-si-dite-pushimi-javore-per-te-gjitha-sektet-fetare-ne-shqiperi/

 

http://www.njekomb.com/?p=166476

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1002832/le-gaulois-1929-kur-mbreti-zog-shpallte-te-dielen-dhe-jo-me-te-premten-si-dite-pushimi-javore-per-te-gjitha-sektet-fetare-ne-shqiperi/