THEMELUESI (FONDATEUR - FOUNDER)


(2007 - ...)

© Aurenc Bebja
© Aurenc Bebja

TË NDËRTOJMË SË BASHKU TË ARDHMEN... (CONSTRUISONS ENSEMBLE L'AVENIR... BUILD THE FUTURE TOGETHER...).


Për vendlindjen, krahinën, shtetin, kombin, diasporën e popullit shqiptar...


----------------------------------------------

DARS (KLOS), MAT – ALBANIA

----------------------------------------------

 

Ideja për themelimin e këtij blogu (pa qëllime fitimprurëse) më lindi në shkurt të vitit 2007. Isha vetëm 21 vjeç dhe webi ishte në kulmet e zhvillimit, por kur kërkoja diçka në « Google » në lidhje me vendlindjen time, nuk gjeja një faqe interneti që fliste për zonën tonë Darsin, Klosin, apo për Matin. Sikur nuk mjaftonte diktatura që na la të izoluar për plot 45 vjet, megjithëse unë atë nuk e kam përjetuar gjatë, duke e ditur se jam lindur në vitin 1986, por pata atë ndjenjën se edhe « demokracia » na kishte harruar…sikur nga ajo zonë e cila unë vij dhe jam krenar për këtë, nuk ekzistonte apo nuk interesohej njeri.

 

Që nga ai moment, duke e nisur me këtë shprehje « Të ndërtojmë së bashku të ardhmen », qëllimi dhe dëshira kryesore që ky websit mundohet t’i transmetojë publikut është promovimi – zbulimi, vënia në dritë dhe mediatizimi i rrënjëve që ju dhe unë u përkasim, qoftë promovimi në shkallën lokale (Fshatin Dars dhe zonën e Klosit), në shkallën krahinore (Matin), apo në atë kombëtare (Kombin Shqiptar).

 

Deri më sot, blogu ka pasur një audiencë prej më shumë se 855.000 faqesh të shikuara (klikuara). Ky sukses nuk është meritë vetëm e imja. Dua të përmend, që gjatë rrugës, nga viti 2007 e deri më sot, kam pasur dhe vazhdoj të kem bashkëpunëtorë të ndryshëm dhe të talentuar, ndër të cilët edhe disa figura të njohura shqiptare. Të gjithë, me aq sa janë mundur, kanë kontribuar dhe kontribojnë që faqja e « DARS (KLOS), MAT – ALBANIA » të jetë sa më cilësore.

 

Kam sigurinë e plotë, pas disa shkëmbimesh me vizitorë të ndryshëm, se në këtë blog gjithsecili e gjen veten, shqiptar apo i huaj qoftë ai/ajo…

 

Duke ju uruar një vizitë të mbarë !

 

Aurenc Bebja

 « Me ju…dhe për ju ! »

 

 

----------------------------------------------

DARS (KLOS), MAT – ALBANIA

----------------------------------------------

 

L’idée de fonder ce blog (à but non-lucratif) m’est venue en février 2007. Je n’avais alors que 21 ans et le web était en plein développement. En revanche, dès que je voulais trouver des informations sur internet concernant mon village, mon agglomération ou ma région, je ne trouvais pas grande chose, pour ne pas dire rien du tout.

 

Nous étions pourtant sortis des 45 années de dictature depuis 1990, et nous vivions dans un système de « démocratie », mais là encore j’avais ce sentiment que rien n'avait changé, qu'on nous avait oubliés, comme si l’endroit d’où je viens n’existait pas, que personne ne s’intéressait, ou que le temps s’était arrêté.

 

Aujourd'hui, le site web permet de promouvoir, découvrir, médiatiser l’Albanie et les albanais à l’échelle locale, régionale, nationale et/ou internationale.

 

Depuis sa mise en place, plus de 855.000 pages ont été visitées.

 

Ce succès n’est pas seulement le mien. Durant ce long "chemin", j’ai eu et continue d'avoir plusieurs collaborateurs qui ont contribué et contribuent toujours pour que cette page internet demeure qualitative.

 

Merci à vous de la faire vivre !

 

Bonne visite !

 

A bientôt !

Aurenc Bebja

 


Note : veuillez remplir les champs marqués d'un *.