Kur inaugurohej rruga e re Tiranë – Elbasan në kohën e Zogut (1933). 210 ura moderne, ajo mbi lumin Erzen, 130m e gjatë.


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Shkurt 2020

 

“Comoedia” ka botuar, të mërkurën e 5 korrikut 1933, në faqen n°2, një shkrim në lidhje punimet madhore të realizuara asokohe në mbretërinë shqiptare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Punime madhore në Shqipëri

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 3 korrik 1933.

 

Sot, në prani të autoriteteve, u inaugurua rruga e re Tiranë – Elbasan prej 50 kilometrash.

 

Kjo rrugë, e cila kalon nëpër vende shumë piktoreske, shkurton lidhjen e kryeqytetit me Shqipërinë e Jugut me 90 kilometra. Në këtë rrugë janë ndërtuar 210 ura moderne, përfshirë ajo e lumit Erzen, e cila është e gjatë 130 m.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut/

 

http://www.standard.al/2020/02/05/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/

 

https://opinion.al/1933-kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-mbretit-zog/

 

https://www.balkanweb.com/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/

 

https://shqiptarja.com/lajm/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate

 

https://njekomb.org/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/

 

https://tirananews.al/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne/

 

https://www.voal.ch/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1229802/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-ndash-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/

 

https://medial.mk/kur-inaugurohej-rruga-e-re-tirane-elbasan-ne-kohen-e-zogut-1933-210-ura-moderne-ajo-mbi-lumin-erzen-130m-e-gjate/