Bisedat e gjata dhe sekrete të Ismail bej Qemalit me Princ Vidin në Potsdam (Shkurt, 1914)


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Tetor 2018

 

“Le Journal” ka botuar, të mërkurën e 4 shkurtit 1914, në faqen n°4, një shkrim mbi takimet e Ismail bej Qemalit me Princ Vidin në Potsdam, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Situata në Shqipëri

Ismail Qemali tek Princ Vidi.

Berlin, 3 shkurt.

 

— Ish-guvernatori (udhëheqësi) i Shqipërisë, Ismail Qemal beu, ka qenë, për disa ditë, në Berlin, ku ka qëndruar në një hotel në Potsdam.

 

Ai është shoqëruar nga Eqrem bej Vlora, një shqiptar i shquar.

 

Çdo ditë, të dy kanë zhvilluar biseda të gjata me Princ Vidin në Potsdam.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/bisedat-e-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-bej-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam-shkurt-1914/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/bisedat-mes-ismail-qemalit-dhe-princ-vidit-ne-potsdam/

 

http://opinion.al/biseda-te-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam/

 

http://360grade.al/155790/le-journal-1914-bisedat-e-gjata-dhe-sekrete-mes-ismail-bej-qemalit-dhe-princ-vidint/

 

https://www.syri.net/arte-media/201711/bisedat-sekrete-te-ismail-qemalit-me-princ-vidin/

 

http://www.botasot.info/historia-lajme/963838/bisedat-e-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-bej-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam-shkurt-1914/

 

http://mobile.kosova-sot.info/dossier/318500/bisedategjatadhesekreteteismailbejqemalitmeprincvidinnepotsdamshkurt1914/

 

http://lexo.com.al/biseda-te-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam/

 

https://www.pashtriku.org/?kat=60&shkrimi=8077

 

http://www.njekomb.com/?p=147014

 

https://alpenews.al/biseda-te-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam