L’Avenir du Tonkin (1937) / TentativA komuniste për të rrëzuar Mbretin Zog dështoi sepse populli e mbështet atë


Ahmet Zogu - Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu - Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Tetor 2019

 

“L’Avenir du Tonkin” ka botuar, të enjten e 20 majit 1937, në faqen n°11, një shkrim në lidhje me tentativën komuniste për të rrëzuar nga froni mbretin Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Komunizmi dhe përpjekja e kryengritjes shqiptare

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Berlin. – Një shkresë jozyrtare e botuar nga gazetat gjermane flet për përpjekjen e kryengritjes së Shqipërisë, në të cilën theksohet karakteri komunist.

 

Kjo shkresë dëshmon se grushti i shtetit u përgatit nga agjentët e Moskës dhe përfundon se Komunistja Internacionale (Ndërkombëtare) bëri gabime serioze në llogaritjet e saj, sepse nuk mori parasysh lidhjen e fortë të popullatës shqiptare ndaj Mbretit të saj.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-avenir-du-tonkin-1937-tentative-komuniste-per-te-rrezuar-mbretin-zog-deshtoi-sepse-populli-e-mbeshtet-ate/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/pse-deshtoi-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-mbretin-zog-ne-vitin-1937/

 

https://gazetamapo.al/1937-si-deshtoi-perpjekja-komuniste-per-rrezimin-e-mbretit-zog/

 

https://opinioni.al/lavenir-de-tonkin-1937-deshton-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-zogun/

 

https://balkanweb.com/dossier-si-deshtoi-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-nga-froni-mbretin-zog

 

https://tirananews.al/si-deshtoi-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-nga-froni-mbretin-zog/

 

https://360grade.al/296595/dossier-si-deshtoi-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-nga-froni-mbretin-zog/

 

https://www.gazeta-shqip.com/2019/10/05/si-deshtoi-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-nga-froni-mbretin-zog/

 

http://www.gsh.al/2019/10/05/si-deshtoi-tentativa-komuniste-per-te-rrezuar-nga-froni-mbretin-zog/