Çfarë i shkruante Ismail Qemali doktorit të tij Loris-Melikoff në prill të 1902 (Letra ekskluzive)


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Janar 2019

 

“Pro Armenia” ka botuar, në muajin prill të 1902, letrën e Ismail Qemalit dërguar asokohe doktorit të tij, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

P.S. - Dr Loris-Melikoff sapo ka marrë nga Ismail Qemal Beu, letrën e mëposhtme :

 

Londër, 16 prill 1902.

 

Doktori im i shtrenjtë,

 

Ndërsa po largohesha nga Brukseli për në Londër, të dielën e kaluar, mora ftesën tuaj për datën 5.

 

Më vjen keq që kam humbur mundësinë për të takuar miqtë e një çështje kaq të drejtë dhe të dashur në zemrën time.

 

Unë nuk do t’ju shpjegoj arsyet pse nuk kam qenë në gjendje të vij ose t’ju përgjigjem, zarfi i letrës suaj do t’i shpjegojë të gjitha.

 

Do të kthehem së shpejti në Bruksel, dhe pas pak ditësh, shpresoj të shkoj në Paris, ku unë do të jem i lumtur t’ju takoj dhe t’ju shtrëngoj dorën.

 

Përzemërsisht,

Ismaili.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902-letra-ekskluzive/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1011832/cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902-letra-ekskluzive/

 

http://www.panorama.com.al/letra-cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902/

 

http://opinion.al/letra-cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-ne-prill-te-1902/

 

https://www.voal.ch/cfare-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902-letra-ekskluzive/

 

https://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-shqiperia/cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-zbulohet-letr-615399

 

http://illyriapress.com/cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902-letra-ekskluzive/

 

https://americaneye.al/cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902-letra/

 

https://360grade.al/205495/letra-cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-loris-melikoff-ne-prill-te-1902/

 

https://www.kosova-sot.info/dossier/346022/letracfareishkruanteismailqemalidoktorittetijlorismelikoffneprillte1902/

 

https://www.syri.net/arte-media/223944/letra-e-ismail-qemalit-derguar-doktorit-te-tij-loris-melikoff/

 

https://balkanweb.com/cfare-i-shkruante-ismail-qemali-doktorit-te-tij-ne-prill-te-1902/