Portreti i rrallë i Gjergj Kastriotit dhe portretet e Donikes, Hamzait, Tanush Topias dhe Moisi Golemit (Dibranit) në librin e 1596


Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  21 Shkurt 2019

 

faqet n° 71 – 92 të librit me titull “Vitae et icones sultanorum Turcicorum, principum Persarum aliorumq[ue] illustrium heroum heroinarumq[ue] ab Osmane usq[ue] ad Mahometem II : ad vivum ex antiquis mettallis effictae, primum ex Co[n]sta[n]tinopoli D. Imp. Ferdina[n]do oblatae nunc descriptae & tetras[t]ichis succinctis illustratae”, botuar në vitin 1596, gjejmë një portret të rrallë të Gjergj Kastriotit, si dhe portretet e Donikës, Hamzait, Tanush Topias dhe Moisi Golemit (Dibranit), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/
Burimi : https://archive.org/

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-dhe-portretet-e-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit-dibranit-ne-librin-e-1596/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/portretet-e-rralla-te-gjergj-kastriotit-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit/

 

http://gazeta-shqip.com/lajme/2019/02/21/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-ne-librin-e-1596/

 

https://opinion.al/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-dhe-donikes-ne-librin-e-vitit-1596/

 

https://www.voal.ch/portreti-rralle-gjergj-kastriotit-dhe-portretet-e-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit-dibranit-ne-librin-e-1596/

 

https://www.kultplus.com/arti-pamor/portrete-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit-foto/

 

http://www.njekomb.com/?p=181414

 

https://www.koha.mk/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-dhe-portretet-e-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit-ne-librin-e-1596/

 

https://www.kosova-sot.info/dossier/357651/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-dhe-portretet-e-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit-dibranit-ne-librin-e-1596/

 

http://www.titulli.com/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-dhe-donikes-ne-librin-e-vitit-1596

 

https://gazetamapo.al/foto-portrete-te-rralla-te-skenderbeut-donikes-dhe-hamzait/