Intervista e Adem Boletinit në gazetën italiane “La Tribuna”, nëntor 1915 : “Babai im, Isa Boletini, nuk ka vdekur.”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Shtator 2017

 

Gazeta franceze, “Le Journal”, ka botuar, të premten e 26 nëntorit 1915, në faqen n°3, një shkrim për Isa Boletinin dhe zërat që qarkullonin për vdekjen e tij.

 

Për tu dhënë fund këtyre dyshimeve, media franceze është bazuar në gazetën italiane, “La Tribuna”, e cila ka botuar, një ditë më parë  për këtë çështje, intervistën e saj me Adem Boletinin, djalin e atdhetarit shqiptar.

 

Çfarë i ka rrëfyer asokohe Adem Boletini medias italiane ? Në vijim, do të gjeni shkrimin e plotë, të sjellë në shqip nga Aurenc Bebja – Blogu « Dars (Klos), Mat – Albania » :

 

Isa Boletini nuk ka vdekur

 

Romë, 25 nëntor. – Adem Boletini, djali i Isa Boletinit, oficer në ushtrinë italiane, mohon vdekjen e babait të tij, agjitatorit të famshëm shqiptar.

 

I intervistuar nga “La Tribuna”, ai deklaroi se nuk ishte në dijeni se babai i tij kishte vdekur. Madje, për vdekjen e të atit flitet shpesh.

 

Isa Boletini ndodhet aktualisht  në Cetinje, tha ai.

 

Pas rrëthimit të Shkodrës, ai pranoi ftesën e qeverisë malazeze për të jetuar në kryeqytetin e vogël me dy vëllezërit e mi.

 

Dy vëllezërit e mi të tjerë, bashkë me dy prej motrave të mia, janë me nënën time në Mitrovicë.

 

Isa Boletini ka një dashuri të madhe për vendin e tij dhe dëshiron një Shqipëri të pavarur.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

American Eye :

http://www.americaneye.al/intervista-e-djalit-te-isa-boletinit-ne-gazeten-italiane-nentor-1915-babai-im-nuk-ka-vdekur/

 

Tirana Observer :

http://www.tiranaobserver.al/intervista-e-djalit-te-isa-boletinit-ne-gazeten-italiane-nentor-1915-babai-im-nuk-ka-vdekur/

 

VOAL :

https://www.voal.ch/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur-nga-aurenc-bebja-france-22-shtator-201/

 

Illyriapress :

http://illyriapress.com/babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Opinion.al :

http://opinion.al/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Syri.net :

http://www.syri.net/arte-media/95434/jo-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur-ai-ndodhet-ne/

 

Pashtriku :

http://pashtriku.org/?kat=60&shkrimi=6851

 

Koha Jonë :

http://www.kohajone.com/2017/09/22/viti-1914intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Shqipëria e Bashkuar :

http://shqiperiaebashkuar.al/2017/09/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Bota Sot :

http://direct.botasot.info/historia-lajme/762887/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Maqedonia Shqiptare :

https://maqedoniashqiptare.com/2017/09/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Te Sheshi :

http://tesheshi.com/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

INA online :

http://ina-online.net/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Koha News :

https://www.kohanews.com/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/

 

Rrokum TV :

http://www.rrokum.tv/sene-vene/intervista-e-djalit-te-isa-boletinit-ne-gazeten-italiane-nandor-1915-baba-im-nuk-ka-vdeke-foto/

 

Politika Press :

http://www.politikapress.com/opinione/intervista-e-adem-boletinit-ne-gazeten-italiane-la-tribuna-nentor-1915-babai-im-isa-boletini-nuk-ka-vdekur/