Le Journal (1900) / Arrestimi i Ismail Bej Qemalit. Ndërhyrja e ambasadorit anglez për lirimin e tij.


Ismail Qemali
Ismail Qemali

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Nëntor 2019

 

“Le Journal” ka botuar, të dielën e 25 shkurtit 1900, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me arrestimin e Ismail Qemalit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Arrestimi i Ismail Bej Qemalit

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Frankfurt. Na shkruajnë nga Kostandinopoja në Gazetën e Frankfurtit :

 

Këshilltari i njohur i shtetit, Ismail Bej Qemali, u arrestua dje, gjatë natës.

 

Ambasada angleze po kërkon lirimin e tij me arsyetimin se, gjatë demonstratave anglofile të muajit dhjetor, me iniciativën e Ismailit, ambasadori britanik mori nga Sulltani premtimin që Ismaili nuk do të shqetësohej.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë artikull duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-journal-1900-arrestimi-i-ismail-bej-qemalit-nderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin-e-tij/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/arrestimi-gjate-nates-i-ismail-qemalit-dhe-nderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-ta-liruar/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1179958/le-journal-1900-arrestimi-i-ismail-bej-qemalit-nderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin-e-tij/

 

https://balkanweb.com/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij/

 

https://360grade.al/305501/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij/

 

http://www.gazetatema.net/2019/11/01/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij/

 

https://dosja.al/le-journal-me-1900-arrestimi-i-ismail-bej-qemalit-dhe-nderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin-e-tij/

 

https://opinion.al/1900-arrestimi-i-ismail-qemalitnderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin/

 

https://www.55news.al/dossier/item/227961-arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij

 

https://medial.mk/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij/

 

https://www.gazetaexpress.com/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-shtypi-boteror/

 

https://www.almakos.com/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-shtypi-boteror/

 

http://www.tiranapost.al/le-journal-1900-arrestimi-i-ismail-qemalit-nderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin-e-tij/

 

https://vloranews.al/kulture/1900-arrestimi-i-ismail-qemalitnderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin/

 

https://fakteplus.net/arrestimi-i-ismail-qemalit-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij/

 

http://www.thealbanian.co.uk/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-rralle-i-ambasades-angleze-cfare-shkruante-per-lirimin-e-tij.html

 

https://www.voal.ch/le-journal-1900-arrestimi-ismail-bej-qemalit-nderhyrja-e-ambasadorit-anglez-per-lirimin-e-tij/

 

https://liberale.al/arrestimi-i-ismail-qemalit-zbulohet-dokumenti-i-ambasades-angleze/