Kur Italia fashiste detyroi refugjatët hebrenj, të pranuar nga mbreti Zog, të largoheshin nga Shqipëria


Ahmet Zogu - Mbreti i shqiptarëve
Ahmet Zogu - Mbreti i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 17 Mars 2019

 

Gazeta “Paix et Droit”, organ i Aleancës Universale Izraelite, ka botuar, në qershor të 1939, në faqen n°12, një shkrim mbi fatin e refugjatëve hebrenj në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

 

Të gjithë refugjatët hebrenj do të duhet të largohen nga Shqipëria

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Autoritetet italiane kanë urdhëruar refugjatët hebrenj që banojnë në Shqipëri që të largohen nga vendi deri më 7 qershor.

 

Në Shqipëri, mes njëqind dhe dyqind refugjatë u pranuan në këtë vend nga Mbreti Zog I. Deri tani, ata gëzonin lirinë më të plotë dhe kishin marrëdhëniet më të mira me popullsinë shqiptare.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-italia-fashiste-detyroi-refugjatet-hebrenj-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://gazetadielli.com/urdheri-i-fashisteve-per-te-debuar-hebrejte-nga-shqiperia/

 

http://illyriapress.com/kur-italia-fashiste-detyroi-refugjatet-hebrenj-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

https://americaneye.al/kur-italia-detyroi-hebrenjte-e-pranuar-nga-zogu-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/kur-italia-fashiste-detyroi-refugjatet-hebrenj-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

http://gazeta-shqip.com/lajme/2019/03/17/italia-fashiste-largoi-nga-shqiperia-hebrenjte-e-strehuar-nga-mbreti-zog/

 

https://www.voal.ch/kur-italia-fashiste-urdheroi-refugjatet-hebrej-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

http://lexo.com.al/kur-italia-detyronte-hebrenjte-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

https://www.syri.net/arte-media/238541/kur-italia-detyroi-hebrenjte-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

https://opinion.al/kur-italia-fashiste-detyronte-hebrenjte-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1050191/kur-italia-fashiste-detyroi-refugjatet-hebrenj-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2019/03/kur-italia-detyroi-refugjatet-hebrenj-te-pranuar-nga-mbreti-zog-te-largoheshin-nga-shqiperia/