Journal des débats politiques et littéraires (1939) / Për të mësuar gjuhën shqipe në Paris, mund të regjistroheni në këtë adresë


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 21 Dhjetor 2019

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të premten e 31 marsit 1939, në faqen n°4, një shkrim në lidhje hapjen e një kursi të gjuhës shqipe në Paris, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shoqëria për përhapjen e gjuhëve të huaja në Francë

 

Shoqata për përhapjen e gjuhëve të huaja në Francë njofton hapjen e një kursi në gjuhën shqipe, i cili na duket interesant ta lajmërojmë jo vetëm për gjuhëtarët, por edhe për turistët që duan të shkojnë me pushime gjatë brigjeve të Adriatikut dhe kështu mund të përfitojnë nga njohja, madje edhe minimale e kësaj gjuhe, për të shkëmbyer me popullatën shqiptare.

 

Regjistrimi bëhet në sekretariatin e Shoqërisë, Hôtel des Sociétés savantes, 28 rue Serpente, Paris.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë artikull duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1939-per-te-mesuar-gjuhen-shqipe-ne-paris-mund-te-regjistroheni-ne-kete-adrese/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/ne-parisin-e-vitit-1939-kishte-kurse-te-gjuhes-shqipe/

 

https://www.kultplus.com/lajme/kursi-i-pare-per-gjuhen-shqipe-ne-france-me-1939-ja-cfare-shkruante-gazeta-franceze/

 

https://njekomb.org/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1939-per-te-mesuar-gjuhen-shqipe-ne-paris-mund-te-regjistroheni-ne-kete-adrese/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1205261/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1939-per-te-mesuar-gjuhen-shqipe-ne-paris-mund-te-regjistroheni-ne-kete-adrese/

 

https://balkanweb.com/kursi-i-pare-per-gjuhen-shqipe-ne-france-me-1939-ja-cfare-shkruante-gazeta-franceze/

 

https://opinion.al/1939-kurs-per-gjuhen-shqipe-ne-paris-per-gjuhetaret-por-dhe-per-turistet/

 

https://www.voal.ch/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1939-per-te-mesuar-gjuhen-shqipe-ne-paris-mund-te-regjistroheni-ne-kete-adrese/

 

https://vloranews.al/kulture/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1939-per-te-mesuar-gjuhen-shqipe-ne-paris-mund-te-regjistroheni-ne-kete-adrese/