Comoedia (1930) / Aleksandër Moisiu : “Teatri është art për të rinjtë. T’u lëmë vendin atyre !”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Korrik 2018

 

Gazeta kulturore franceze, “Comoedia”, ka botuar, të mërkurën e 24 shtatorit 1930, në ballinë, një shkrim në lidhje me tërheqjen nga skena e teatrit të aktorit të famshëm me origjinë shqiptare, Z. Aleksandër Moisiut.

 

Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, ka sjellë, në vijim, tekstin e plotë për publikun shqiptar :

 

Aleksandër Moisiu, ndërsa ishte në Vjenë, i shprehu mendimet e tij një miku gazetar :

 

“Teatri — tha ai — është art për të rinjtë. T’u lëmë vendin atyre ! Unë do të doja që lamtumira ime prej aktori të koinçidojë me premierën e ardhshme të shfaqjes sime të parë.”

 

Sepse Aleksandër Moisiu është autori i një drame të cilën do ta vë në skenë. Pra, në Gjermani dhe Austri janë skeptikë për këtë pension të parakohshëm.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://darsiani.com/la-gazette/comoedia-1930-aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-t-u-leme-vendin-atyre/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

https://voal.ch/comoedia-1930-aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

http://konica.al/2018/07/aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

http://opinion.al/aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

http://botasot.info/kultura/926202/comoedia-1930-aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

http://bulevardionline.com/comoedia-1930-aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2018/07/comoedia-1930-aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/

 

http://gazetaora.com/2018/07/25/aleksander-moisiu-teatri-eshte-art-per-te-rinjte-tu-leme-vendin-atyre/