Journal des débats politiques et littéraires (1880) / Telegrami i përfaqësueve të Lidhjes së Prizrenit dejtuar kryeministrit britanik William Ewart Gladstone


William Ewart Gladstone
William Ewart Gladstone

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Prill 2020

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 29 majit 1880, në ballinë, telegramin e përfaqësuesve shiptarë të Lidhjes së Prizrenit dërguar asokohe kryeministrit britanik William Ewart Gladstone, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Raguzë, 28 maj.

 

Drejtuesit e Lidhjes shqiptare vendosën, më 26 maj, të urdhëronin komandantët e mbledhur në Tuz që të sulmonin malazezët. Por partia myslimane ishte kundër kësaj rezolute.

 

Përfaqësuesit e Lidhjes Shqiptare i dërguan telegramin e mëposhtëm Z. Gladstone :

 

Shqiptarët, të përfaqësuar aktualisht nga komiteti i nënshkruar, ju përgëzojnë për emërimin tuaj si kryeministër të Anglisë.

 

Në të njëjtën kohë, ata i bëjnë thirrje mbrojtjes së lartë të kombit anglez për të ruajtur kështu integritetin e territorit dhe të drejtat e tyre; shqiptarët do t’u kushtojnë të gjitha përpjekjet dhe jetën e tyre.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1880-telegrami-i-perfaqesueve-te-lidhjes-se-prizrenit-dejtuar-kryeministrit-britanik-william-ewart-gladstone/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/telegrami-i-perfaqesuesve-shqiptare-te-lidhjes-se-prizrenit-derguar-kryeministrit-britanik/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/telegrami-i-perfaqesuesve-te-lidhje-se-prizrenit-drejtuar-kryeministrit-britanik-me-1880/

 

https://ina-online.net/telegrami-i-perfaqesuesve-te-lidhje-se-prizrenit-drejtuar-kryeministrit-britanik-me-1880/

 

https://www.balkanweb.com/zbulohet-telegrami-i-perfaqesueve-te-lidhjes-se-prizrenit-dejtuar-kryeministrit-britanik-eilliam-eeart-gladstone/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1276350/telegrami-i-perfaqesueve-te-lidhjes-se-prizrenit-drejtuar-kryeministrit-britanik-william-ewart-gladstone/

 

https://njekomb.org/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1880-telegrami-i-perfaqesueve-te-lidhjes-se-prizrenit-dejtuar-kryeministrit-britanik-william-ewart-gladstone/

 

https://opinion.al/1880-telegrami-i-lidhjes-se-prizrenit-drejtuar-kryeministrit-britanik/

 

https://tirananews.al/viti-1880-cfare-i-kerkuan-perfaqesuesit-e-lidhjes-se-prizrenit-kryeministrit-britanik/

 

https://konica.al/2020/04/zbulohet-telegrami-drejtuar-kryeministrit-britanik-me-1880/

 

https://dosja.al/telegrami-i-perfaqesuesve-te-lidhjes-se-prizrenit-drejtuar-kryeministrit-britanik-william-ewart-gladstone/