L’Aurore (1951) / Atentat anti-sovjetik në Shqipëri : 17 të vdekur, 40 ekzekutime, 1.000 arrestime


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Qershor 2020

 

“L’Aurore” ka botuar, të hënën e 19 marsit 1951, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me atentatin anti-sovjetik asokohe në Tiranë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Atentat anti-sovjetik në Shqipëri

 

17 të vdekur, 40 ekzekutime, 1.000 arrestime

 

Mësojmë nga Roma se në Shqipëri është shpallur gjendja e jashtëzakonshme pas një atentati të fundit në Tiranë në të cilin u vranë 17 persona.

 

Një bombë me sahat shpërtheu nën një estradë të ndërtuar për një paradë ushtarake, në të cilën do të uleshin disa personalitete sovjetike dhe shqiptare.

 

Pas këtij atentati, 40 persona u arrestuan dhe u ekzekutuan. 1.000 të tjerë u burgosën.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-aurore-1951-atentat-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/atentati-anti-sovjetik-ne-shqiperi-ne-vitin-1951-gazeta-franceze-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://www.balkanweb.com/laurore-1951-atentat-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://dosja.al/dosja-shqiperi-4/

 

http://www.standard.al/2020/06/14/laurore-1951-atentat-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://opinion.al/1951-atentati-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-dhe-40-ekzekutime/

 

http://www.arsalbanica.mk/atentat-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://alb-spirit.com/2020/06/14/laurore1951atentat-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://27.al/laurore-1951-atentat-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://javanews.al/ja-si-u-percoll-nga-laurore-1951-atentati-i-ambasades-sovjetike-ne-shqiperi-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://konica.al/2020/06/laurore-1951-17-te-vdekur-40-ekzekutime-1-000-arrestime/

 

https://kohajone.com/1951-atentati-anti-sovjetik-ne-shqiperi-17-te-vdekur-dhe-40-ekzekutime/