Isa Boletini – korrespondentit të gazetës Narodni List (1913) : “Ç’kërkojnë serbët në Kosovë ?”


Isa Boletini
Isa Boletini

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Tetor 2019

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të enjten e 27 nëntorit 1913, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me deklaratat e Isa Boletinit për gazetën “Narodni List”, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Mentaliteti i liderëve shqiptarë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Beograd, 26 nëntor.

 

Na telegrafojnë nga Shkodra se Isa Boletini, ministri aktual i luftës së qeverisë së Vlorës, gjendet momentalisht në këtë qytet në gjendje të rëndë shëndetësore.

 

Shefi i famshëm shqiptar ka bërë për korrespodentin e gazetës “Narodni List”, të Fiumes, deklaratat e mëposhtme :

 

Gjendem i sëmurë në momentin kur kanë më shumë nevojë për ndihmën time; por shpresoj të shërohem sa më shpejt që të kthehem në luftë.

 

Do të luftoj deri në frymën e fundit dhe derisa të ketë shqiptarë të armatosur, kështu Ballkani nuk do të jetojë në paqe.

 

E kam thënë këtë gjë në Evropë, e përsëris edhe sot para jush. Madje, ç’kërkojnë serbët në Kosovë !

 

Gazetat në Beograd, të cilat riprodhojnë këtë deklaratë, pyesin nëse Austria do të gjejë një pretekst tjetër, kur Isa Boletini do të ekzekutojë kërcënimet e tij, për të parandaluar Serbinë që të mbrohet ndaj agresorëve të saj.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/isa-boletini-korrespondentit-te-gazetes-narodni-list-1913-c-kerkojne-serbet-ne-kosove/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/isa-boletini-ckerkojne-serbet-ne-kosove-do-te-luftoj-deri-ne-frymen-e-fundit/

 

https://politiko.al/cfare-kerkojne-serbet-ne-kosove-isa-boletini-per-gazeten-jugosllave-do-luftoj-deri-ne-frymen-e-fundit-keshtu-ballkani-nuk-do-jetoje-ne-paqe/

 

https://tetova1.com/ckerkojne-serbet-ne-kosove-zbulohet-mesazhi-i-isa-boletinit-kur-ishte-i-semure-rende/

 

https://zjarr.tv/ckerkojne-serbet-ne-kosove-zbulohet-mesazhi-i-isa-boletinit-kur-ishte-i-semure-rende/

 

https://konica.al/2019/10/madje-ckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://balkanweb.com/ckerkojne-serbet-ne-kosove-zbulohet-mesazhi-i-isa-boletinit-kur-ishte-i-semure-rende/

 

https://medial.mk/ckerkojne-serbet-ne-kosove-zbulohet-mesazhi-i-isa-boletinit-kur-ishte-i-semure-rende/

 

https://www.faxweb.al/ishte-i-semure-rende-zbulohet-letra-e-isa-boletinit-ckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1176979/isa-boletini-ndash-korrespondentit-te-gazetes-narodni-list-1913-ckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://www.kultplus.com/lajme/isa-boletini-korrespodentit-te-gazetes-narodni-list-1913-ckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://www.kohajone.com/2019/10/26/isa-boletini-gazetarit-te-narodni-listckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://opinion.al/1913-isa-boletini-gazetarit-te-narodni-listckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://njekomb.org/isa-boletini-korrespondentit-te-gazetes-narodni-list-1913-ckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

https://www.mekulipress.com/isa-boletini-korrespodentit-te-gazetes-narodni-list-1913-ckerkojne-serbet-ne-kosove/

 

http://zoneelire.al/lifestyle/kuriozitete/ckerkojne-serbet-ne-kosove-zbulohet-letra-qe-isa-boletini-dergoi-kur-ishte-i-semure-rende/

 

http://www.thealbanian.co.uk/isa-boletini-korrespodentit-te-gazetes-narodni-list-1913-ckerkojne-serbet-ne-kosove.html

 

https://www.syri.net/arte-media/289918/isa-boletini-gazetarit-te-narodni-list-c-kerkojne-serbet-ne-kosove/