La Croix (1912) / Shqiptarët protestojnë kundër burgosjes dhe shfarosjes së bashkatdhetarëve të tyre në Kosovë


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 17 Shkurt 2020

 

“La Croix” ka botuar, të premten e 15 nëntorit 1912, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me protestën e shqiptarëve kundër kryeministrit serb Pashiq, si dhe reagimin e tyre kundër burgosjes dhe shfarosjes së bashkatdhetarëve të tyre në Kosovë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Protesta e shqiptarëve

 

Vjenë, 14 nëntor.

 

— Neue Freie Presse mori nga organizata kombëtare shqiptare shkresën e mëposhtme nëpërmjet Kataros (Kotorrit) :

 

Në emër të Shqipërisë, ne protestojmë kundër akuzave të rreme dhe ofendimeve të bëra nga z. Pashiq, President i Këshillit të Ministrave të Serbisë, ndaj Shqipërisë.

 

Shqiptarët protestojnë kundër burgosjes dhe shfarosjes së shqiptarëve në Vilajetin e Kosovës. Disa shqiptarë, të burgosur lufte, janë vrarë gjithashtu në fshehtësi.

 

Shqiptarët nuk do të lejojnë kurrë copëtimin e vendit të tyre. Në rast të kundërt, ata do të zgjedhin vdekjen.

 

Tre milionë shqiptarë kërkojnë ndihmën e Evropës së civilizuar dhe të diplomacisë për të ruajtur lirinë dhe integritetin e territorit të tyre.

 

Gëzuar 12 vjetorin e pavarësisë Kosovë !” – Aurenc Bebja, Francë

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/

 

https://www.balkanweb.com/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/

 

https://shqiptarja.com/lajm/sot-kosova-feston-12-vjetorin-e-pavaresise-si-protestonin-shqiptaret-ne-1912-kunder-burgosjes

 

https://opinion.al/1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-se-bashkeatdhetareve-nekosove/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1237223/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/

 

https://tirananews.al/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/

 

https://gazetamapo.al/kosova-12-vjet-e-pavarur-si-protestonin-shqiptaret-ne-1912-kunder-krimeve-serbe/

 

https://javanews.al/sot-kosova-feston-12-vjetorin-e-pavaresise-por-si-protestonin-shqiptaret-ne-1912-kunder-burgosjes/

 

http://www.hapur.al/2020/02/17/kosova-12-vjet-e-pavarur-si-protestonin-shqiptaret-ne-1912-kunder-krimeve-serbe/

 

https://dosja.al/dosja-shqiptaret-3/

 

https://njekomb.org/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/

 

https://www.voal.ch/la-croix-1912-shqiptaret-protestojne-kunder-burgosjes-dhe-shfarosjes-se-bashkatdhetareve-te-tyre-ne-kosove/