Life (1939) / Suveniret e Geraldinës – Fotografia ekskluzive e mbretëreshës së shqiptarëve në NorvegjiNga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Qershor 2021

 

“Life” ka botuar, në muajin korrik 1939, një fotografi të rrallë të mbretëreshës Geraldinë duke bërë pazar në Norvegji, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Suveniret e Geraldinës

 

Zotërinj :

 

Gjatë qëndrimit të tyre të fundit në Norvegji, ish-mbreti dhe mbretëresha Geraldinë e Shqipërisë janë pare shpesh në publik.

 

Ish-Mbretëresha Geraldinë është shumë e dhënë për të bërë pazar. Megjithë bagazhet e shumta që ajo solli nga Tirana, iu deshtën 25 të tjera për të marrë suveniret që ajo bleu në Suedi dhe Norvegji.

 

Gjatë një udhëtimi me motor në Norvegji, ajo u ndal buzë rrugës për blerë disa pantofla të bëra prej lëkure fokash, të zbukuruara me lepur të bardhë.

 

Unë shkrepa këtë fotografi të saj duke bërë pazar.

 

Henning Sinding-Larsen

Oslo, Norvegji

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/life-1939-suveniret-e-geraldines-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/suveniret-e-geraldines-nje-fotografi-e-rralle-e-mbretereshes-geraldine-ne-norvegji-ne-1939/

 

https://fjala.al/2021/06/15/suveniret-e-geraldines-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/

 

https://www.kultplus.com/lajme/life-suveniret-e-geraldines-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/

 

https://www.balkanweb.com/fotografia-e-rralle-e-mbretereshes-geraldine-me-1939-momenti-kur-ndalet-buze-rruges-per-te-bere-pazar-ne-norvegji/

 

https://www.gazeta-shqip.com/aktualitet/fotografia-e-rralle-e-mbretereshes-geraldine-me-1939-momenti-kur-ndal-i1139935

 

https://prapaskena.com/2021/06/15/del-fotoja-e-rralle-e-mbretereshes-geraldine-duke-bere-pazar-ne-norvegji-me-1939/

 

https://mattv.al/fotografia-e-rralle-e-mbretereshes-geraldine-me-1939-momenti-kur-ndalet-buze-rruges-per-te-bere-pazar-ne-norvegji/

 

https://drini.us/life-1939-suveniret-e-geraldines-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/

 

https://ampress.ca/suveniret-e-geraldines-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/

 

https://opinion.al/fotografi-e-rralle-e-mbretereshes-geraldine-ndalet-ne-rruge-per-pazar/

 

https://konica.al/2021/06/geraldina-fotografuar-duke-bere-pazar/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1607384/life-1939-suveniret-e-seraldines-ndash-fotografia-ekskluzive-e-mbretereshes-se-shqiptareve-ne-norvegji/

 

https://www.syri.net/arte-media/429909/suveniret-qe-bleu-geraldina-ne-norvegji-fotoja-e-rralle-e-mbretereshes-ne-1939/