Paris-soir (1939) : Dy fotografi të rralla të pallatit mbretëror të Zogut, i shkatërruar nga “populli”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Shkurt 2018

 

“Paris-soir”, ka botuar, të dielën e 16 prillit 1939, dy fotografi të rralla të pallatit mbretëror të Zogut, i shkatërruar nga “populli”, të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë, për publikun shqiptar :

 

Sapo trupat italiane hynë në Tiranë, pallati i mbretit Zog u pushtua, dhe disa ditë më vonë na erdhën nga Italia disa fotografi që vinin në dukje pjesët e pallatit të plaçkitura dhe të vandalizuara nga “populli”.

 

Kjo duket e vështirë të besohet që ndërtesa nuk u mbrojt dot ndaj një popullatë e cila nuk kishte arsye për të shkatërruar banesat e mbretit Zog.

 

Majtas : Dhoma e Mbretëreshës Geraldinë dhe shtrati ku princi i vogël erdhi në jetë.

 

Djathtas : Kabineti ku punonte mbreti.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-soir-1939-dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://illyriapress.com/paris-soir-1939-dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/

 

http://www.pasqyre.al/te-gjitha/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/

 

http://konica.al/2018/02/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-shkaterruar-nga-populli/

 

http://www.njekomb.com/?p=75253

 

http://www.civitas.al/civitas-plus/paris-soir-1939-dy-foto-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-ahmet-zogut

 

http://opinion.al/paris-soir-1939-dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/

 

http://www.gazetadita.al/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+GazetaDita+%28GAZETA+DITA%29

 

http://www.americaneye.al/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-shkaterruar-nga-populli/

 

http://www.kultplus.com/trashegimia/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-shkaterruar-nga-populli/

 

http://www.syri.net/arte-media/133839/viti-1939-dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-te-shkaterruar-nga-populli/

 

https://vloranews.net/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-shkaterruar-nga-populli/

 

https://www.voal.ch/paris-soir-1939-dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-shkaterruar-nga-populli/

 

http://infokult.al/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/

 

http://dibraexpress.com/dy-fotografi-te-rralla-te-pallatit-mbreteror-te-zogut-i-shkaterruar-nga-populli/