Ismail Qemali për Le Matin (1913) : “Njihen arsyet se përse Shkodra duhet të jetë shqiptare! Fuqitë kanë rënë dakord që Mali i Zi të nënshtrohet!”


Ismail Qemali
Ismail Qemali

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 30 Dhjetor 2019

 

“Le Matin” ka botuar, të mërkurën e 2 prillit 1913, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me opinionin e Ismail Qemalit mbi çështjen e Shkodrës, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Opinioni i Ismail Qemalit për çështjen e Shqipërisë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Romë, 1 prill.

 

Nga korrespondenti I veçantë i “Matin” (Me telefon).

 

Ismail Qemal beu, kreu i Qeverisë së Përkohshme të Shqipërisë, mbërriti sot në Romë. Ai erdhi nga Brindizi, pas një udhëtimi nga Vlora në këtë port, në jahtin e Dukës së Montpensierit.

 

Ismail Qemal beu, në lidhje me çështjen e Shkodrës, tha :

 

Duket se çështja e Shkodrës tashmë është zgjidhje e sipër. Qëndrimi i Malit të Zi nuk më duket se ka gjetur një sukses. Arsyet pse qyteti i Shkodrës duhet të jetë shqiptar janë shumë të njohura, dhe fuqitë tani kanë rënë dakord që ta ftojnë Malin e Zi të nënshtrohet.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/ismail-qemali-per-le-matin-1913-njihen-arsyet-se-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/ismail-qemali-me-1913-shkodra-eshte-shqiptare-mali-i-zi-duhet-te-nenshtrohet/

 

https://www.kultplus.com/lajme/ismail-qemali-me-1913-arsyet-se-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-mali-i-zi-duhet-te-nenshtrohet/

 

https://observerkult.com/ismail-qemali-me-1913-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

https://kohajone.com/ismail-qemali-per-revisten-franceze-njihen-arsyet-perse-shkodra-eshte-shqiptare/

 

https://gazetamapo.al/ismail-qemali-me-1913-njihen-arsyet-pse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

https://balkanweb.com/ismail-qemali-per-revisten-franceze-njihen-arsyet-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet/

 

https://opinion.al/ismail-qemali-1913-njihen-arsyet-se-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

https://www.koha.net/kulture/201440/ismail-qemali-me-1913-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

https://shqiptarja.com/lajm/ismail-qemali-ne-1913-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet

 

http://www.panorama.com.al/shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-cthoshte-ismail-qemali-ne-1913-n/

 

https://www.gazetaexpress.com/shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-cthoshte-ismail-qemali-ne-1913-n/

 

https://tirananews.al/ismail-qemali-per-le-matin-1913-njihen-arsyet-se-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

https://www.voal.ch/ismail-qemali-per-le-matin-1913-njihen-arsyet-se-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-mali-zi-te-nenshtrohet/

 

https://www.shkodraweb.com/dossier-fuqite-kane-rene-dakord-qe-cthoshte-ismail-qemali-ne-1913-n-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

http://www.shkodranews.org/shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-ja-fjalet-e-ismail-qemalit-ne-1913-n/

 

https://literal.media/Ismail-Qemali-me-1913-%E2%80%9CShkodra-duhet-te-jete-shqiptare%E2%80%9D/48040

 

https://www.almakos.com/shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-cthoshte-ismail-qemali-ne-1913-n/

 

https://www.tpz.al/2019/12/30/ismail-qemali-per-revisten-franceze-njihen-arsyet-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet/

 

https://vloranews.al/kulture/ismail-qemali-per-revisten-franceze-njihen-arsyet-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet/

 

https://naishtedikur.info/ismail-qemali-me-1913-njihen-arsyet-pse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare/

 

https://dosja.al/ismail-qemali-ne-1913-arsyet-se-perse-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-kane-rene-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet/

 

https://kosova.info/ismail-qemali-ne-1913-shkodra-duhet-te-jete-shqiptare-fuqite-dakord-qe-mali-i-zi-te-nenshtrohet/