Giornale di Udine (1927) / Kur kryetari i Federatës “Vatra” i shkruante kryeministrit shqiptar në lidhje me konfuzionin që po krijonte federata imagjinare “Bijt e Shqipërisë” në Lidhjen e KombeveNga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Tetor 2022

 

Giornale di Udine” ka botuar, të premten e 4 nëntorit 1927, në ballinë, një shkrim një lidhje me konfliktin asokohe të Federatës panshqiptare “Vatra” me federatën imagjinare “Bijt e Shqipërisë”, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Protestat e një shoqërie të paqartë shqiptare

 

Burimi : Giornale di Udine, e premte, 4 nëntor 1927, ballinë
Burimi : Giornale di Udine, e premte, 4 nëntor 1927, ballinë

Romë, 3 nëntor.

 

Kryetari i Federatës Shqiptare Vatra, e cila është shoqata e madhe e emigrantëve shqiptarë në Amerikë dhe që ushtron një ndikim të konsiderueshëm ekonomik dhe politik në Shqipëri, ia komunikoi Shkëlqesisë së Tij Kreut të Qeverisë, tekstin e telegramit të mëposhtëm drejtuar Lidhjes së Kombeve nga Vatra : 

 

Disa muaj më parë një grup armiqsh të qeverisë shqiptare që jetonin në Boston krijuan një Federatë imagjinare shqiptare të quajtur “Bijt e Shqipërisë”, me idenë për të gjeneruar konfuzion me Federatën Shqiptare Vatra. Kjo Federatë e re imagjinare vazhdon të dërgojë herë pas here protesta në Lidhjen e Kombeve, të shkruara në një anglishte të dobët. Kjo ka ndodhur sërish këtë javë, me dërgimin tek Lidhja të një proteste kundër Paktit të Tiranës. Ju lutemi vini re se Federata Shqiptare Vatra, një institucion i vjetër dhe një zëdhënës serioz i shqiptarëve që jetojnë në Amerikë, nuk ka asnjë lidhje me protesta të tilla; ajo në çfarëdo mënyre dëmton pavarësinë e saj. Me respekt, firmos : AQILE TASI, Kryetar i Vatrës.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federata-imagjinare-bijt-e-shqiperise-ne-lidhjen-e-kombeve/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://gazetadielli.com/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federata-imagjinare-bijt-e-shqiperise/

 

https://americaneye.al/kur-federata-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-nje-organizate-imagjinare-ne-lidhjen-e-kombeve/

 

https://www.kultplus.com/lajme/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federate-imagjinare-bijte-e-shqiperise/

 

https://diasporashqiptare.al/2022/10/15/1927-konflikti-i-vatres-me-federaten-imagjinare-bijt-e-shqiperise/

 

https://opinion.al/1927-giornale-di-udinekur-kryetari-i-federates-vatrai-shkruante-kryeministrit-shqiptar/

 

https://plavaeguciasot.com/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federata-imagjinare-bijt-e-shqiperise/

 

https://inforculture.info/2022/10/15/kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-bijt-e-shqiperise-ne-lidhjen-e-kombeve

 

https://ampress.ca/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federata-imagjinare-bijt-e-shqiperise/

 

https://www.syri-vision.tv/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federate-imagjinare-bijte-e-shqiperise/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1885510/kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-bijt-e-shqiperise-ne-lidhjen-e-kombeve/

 

https://drini.us/giornale-di-udine-1927-kur-kryetari-i-federates-vatra-i-shkruante-kryeministrit-shqiptar-ne-lidhje-me-konfuzionin-qe-po-krijonte-federata-imagjinare-bijt-e-shqiperise/