La Revue Diplomatique (1886) / Kur Papa dekoronte Pashko Vasën


Pashko Vasa (1825 – 1892)
Pashko Vasa (1825 – 1892)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Mars 2022

 

“La Revue Diplomatique” ka botuar, të dielën e 3 tetorit 1886, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me dokorimin e lartë asokohe të Pashko Vasës dhe dhëndrit të tij armen nga Papa, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Shkëlqesia e tij Pashko Vasa, guvernatori i përgjithshëm i Libanit, sapo ka marrë një dallim të lartë nga Hirësia e tij Papa (Leon XIII). Delegati apostolik në Siri shkoi me një ceremoni madhështore në selinë e qeverisë në Liban dhe dekoroi Shkëlqesinë e Tij Pashko Vasën me Kryqin e Madh të Shën Gregorit të Madh.

 

Shkëlqesia e Tij Imzot Ludovic dekoroi njëkohësisht me shenjat e klasit të tretë të të njëjtit urdhër Kupelyan efendiun, sekretarin e përgjithshëm të qeverisë së Libanit dhe dhëndrin e Shkëlqesisë së Tij Pashko Vasës.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-revue-diplomatique-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://www.kultplus.com/lajme/la-revue-diplomatique-ne-vitin-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://diasporashqiptare.al/2022/03/26/1886-la-revue-diplomatique-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://opinion.al/1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://pressonline.mk/2022/03/26/la-revue-diplomatique-ne-vitin-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://vloranews.al/kulture/la-revue-diplomatique-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://alb-spirit.com/2022/03/26/la-revue-diplomatique-1886kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1783952/la-revue-diplomatique-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://drini.us/la-revue-diplomatique-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://inforculture.info/2022/03/27/la-revue-diplomatique-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

http://www.arsalbanica.mk/la-revue-diplomatique-1886-kur-papa-dekoronte-pashko-vasen/

 

https://ampress.ca/8133-2/