Le Siècle (1924) / Njëzet e gjashtë deputetë të kryesuar nga Gurakuqi, kreu i opozitës, dhe peshkopi Fan Noli nuk e duan më Tiranën kryeqytet ! Ja propozimi i tyre i ri !


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Prill 2020

 

“Le Siècle” ka botuar, të premten e 23 majit 1924, në ballinë, një shkrim në lidhje me debatin e shkaktuar asokohe nga opozita shqiptare për zgjedhjen e kryeqytetit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Lufta për kryeqytetin

 

Shqiptarët që, dje, disa pretendonin një mbret dhe të tjerët një Republikë, tani po debatojnë për zgjedhjen e kryeqytetit të tyre.

 

Njëzet e gjashtë deputetë të kryesuar nga Gurakuqi, kreu i opozitës, dhe peshkopi Fan Noli nuk e duan më Tiranën, por Shkodrën si kryeqytetin e tyre

 

Dhe ja një lloj i ri i krize politike në vendin e ish-princ Vidit, një krizë për kryeqytetin !

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-siecle-1924-njezet-e-gjashte-deputete-te-kryesuar-nga-gurakuqi-kreu-i-opozites-dhe-peshkopi-fan-noli-nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-ja-propozimi-i-tyre-i-ri/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-fan-noli-dhe-luigj-gurakuqi-donin-shkodren-si-kryeqytet-te-shqiperise/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/kur-opozita-shqiptare-e-kryesuar-nga-gurakuqi-dhe-fan-noli-propozonin-nje-tjeter-kryeqytet-per-shqiperine/

 

https://tirananews.al/nuk-e-donin-tiranen-ja-propozimi-i-ri-i-fan-nolit-dhe-gurakuqit-ne-1924/

 

https://www.balkanweb.com/nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-ja-propozimi-i-njezet-e-gjashte-deputete-te-kryesuar-nga-gurakuqi-kreu-i-opozites-dhe-peshkopi-fan-noli-1924/

 

https://boldnews.al/2020/04/06/nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-propozimi-i-26-deputeteve-1924/

 

https://opinion.al/kur-gurakuqi-fan-noli-dhe-26-deputete-nuk-e-donin-me-tiranen-si-kryeqytet/

 

https://njekomb.org/le-siecle-1924-njezet-e-gjashte-deputete-te-kryesuar-nga-gurakuqi-kreu-i-opozites-dhe-peshkopi-fan-noli-nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-ja-propozimi-i-tyre-i-ri/

 

https://www.koha.net/kulture/216401/kur-gurakuqi-e-noli-e-donin-shkodren-kryeqytet/

 

https://www.koha.mk/kur-gurakuqi-e-noli-e-donin-shkodren-kryeqytet/

 

https://www.sakte.net/kur-gurakuqi-e-noli-e-donin-shkodren-kryeqytet/

 

https://observerkult.com/nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-ja-propozimi-i-njezet-e-gjashte-deputete-te-kryesuar-nga-gurakuqi-kreu-i-opozites-dhe-peshkopi-fan-noli-1924/