Journal des débats politiques et littéraires (1931) / Kur mbretëria shqiptare kërkonte të krijonte flotën e saj detare


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 3 Prill 2020

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të dielën e 26 prillit 1931, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me interesimin asokohe të mbretërisë shqiptare për të krijuar flotën e saj detare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëria dëshiron të ketë një flotë detare

 

Tiranë, 25 prill.

 

Aktualisht, qeveria shqiptare është duke negociuar me përfaqësuesit diplomatikë italianë blerjen e një kryqëzori prej çeliku (anije lufte shumë e shpejtë), i cili do të jetë njësia e parë e flotës detare shqiptare.

 

Është planifikuar më pas blerja e disa njësive të tjera që do të formojnë zemrën e flotës së luftës së shtetit shqiptar. (Centropa).

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1931-kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/

 

https://www.balkanweb.com/shkrimi-i-gazetes-franceze-ne-vitin-1931-shqiperia-deshiron-te-kete-nje-flote-detare/

 

https://njekomb.org/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1931-kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/

 

https://www.mekulipress.com/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1931-kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1266226/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1931-kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/

 

https://dosja.al/kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/

 

https://tirananews.al/viti-1931-kur-mbreteria-shqiptare-kerkonte-te-krijonte-floten-e-saj-detare/