Le Petit Parisien (1935) / Në mbretërinë e Zogut u krijua një komision i posaçëm për drejtshkrimin e gjuhës shqipe


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Tetor 2019

 

“Le Petit Parisien” ka botuar, të dielën e 6 tetorit 1935, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me krijimin e një komisioni të posaçëm për unifikimin e drejtshkrimit të gjuhës shqipe, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Për unifikimin e drejtshkrimit të gjuhës shqipe

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 5 tetor (Dep. Petit Paris.)

 

Ministria e Arsimit sapo ka formuar një komision të posaçëm për të studiuar mundësinë e unifikimit të drejtshkrimit të gjuhës shqipe.

 

Kjo iniciativë u prit me shumë simpati nga intelektualët dhe shkrimtarët e vendit.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-petit-parisien-1935-ne-mbreterine-e-zogut-u-krijua-nje-komision-i-posacem-per-drejtshkrimin-e-gjuhes-shqipe/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-qeveria-e-zogut-kerkoi-unifikimin-e-drejtshkrimit-te-gjuhes-shqipe/

 

https://dosja.al/shkrimi-ne-mediat-franceze-ne-1935-ne-mbreterine-e-zogut-u-krijua-nje-komision-i-posacem-per-drejteshkrimin-e-gjuhes/

 

https://www.voal.ch/le-petit-parisien-1935-ne-mbreterine-e-zogut-u-krijua-nje-komision-posacem-per-drejtshkrimin-e-gjuhes-shqipe/

 

https://opinion.al/ne-mbreterine-e-zogut-u-ngrit-komision-per-drejtshkrimin-e-gjuhes-shqipe/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1166906/le-petit-parisien-1935-ne-mbreterine-e-zogut-u-krijua-nje-komision-i-posacem-per-drejtshkrimin-e-gjuhes-shqipe/