Redaktori diplomatik i Daily Telegraph (1928) : “Princ Vidi po përgatit një kundërrevolucion për të penguar shpalljen mbret të Ahmet Zogut”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Nëntor 2018

 

“L’Action Française” ka botuar, të mërkurën e 22 gushtit 1928, në faqen n°3, rrëfimin e redaktorit diplomatik të Daily Telegraph, në lidhje me planet e Princ Vidit për të penguar shpalljen mbret të Ahmet Zogut, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëri

 

Rreth fronit shqiptar

 

Redaktori diplomatik i Daily Telegraph shkruan:

 

Mësoj se princi Vilhelm Vidi, ish-mbret i Shqipërisë, synon të protestojë kundër shpalljes së ardhshme të Ahmet Bej Zogut si monark i vendit.

 

Madje thuhet se Princ Vidi do të nisë një kundërrevolucion në Shqipëri, i financuar nga elementë armiqësorë të Italisë dhe të përgatitur në Vjenë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/redaktori-diplomatik-i-daily-telegraph-1928-princ-vidi-po-pergatit-nje-kunderrevolucion-per-te-penguar-shpalljen-mbret-te-ahmet-zogut/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/princ-vidi-po-pergatit-kunderrevolucion-per-te-penguar-shpalljen-mbret-te-zogut/?fbclid=IwAR2sHjJoMHDzaMGEeUlDTo3Kp0rqAEP_vF2Tq_tBaJI2cEevDmaM095nOHo

 

https://www.voal.ch/redaktori-diplomatik-daily-telegraph-1928-princ-vidi-po-pergatit-nje-kunderrevolucion-per-te-penguar-shpalljen-mbret-te-ahmet-zogut/?fbclid=IwAR3FvJ8HSOqMZ6wsqLU5Ok_d4MJeeUFdS2YKwA7YSULFenbFberb4yNK7f4

 

http://www.njekomb.com/?p=152062

 

http://www.kohajone.com/2018/11/02/princ-vidi-po-pergatit-nje-kunderrevolucion-per-te-penguar-shpalljen-mbret-te-ahmet-zogut/

 

https://perqasje.com/2018/11/daily-telegraph-1928-princ-vidi-po-pergatit-nje-kunderrevolucion-per-te-penguar-shpalljen-mbret-te-ahmet-zogut/?fbclid=IwAR1RHeRFE2cZxYhaumo2pffDOKmEOdeWiAKnuXNAvqrH4AJKjE8In0GMPHs

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/975518/redaktori-diplomatik-i-daily-telegraph-1928-princ-vidi-po-pergatit-nje-kunderrevolucion-per-te-penguar-shpalljen-mbret-te-ahmet-zogut/