La Bourgogne Républicaine (1955) / Kur Shqipëria komuniste refuzonte ndihmën e Shteteve të Bashkuara të AmerikësNga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Tetor 2020

 

“La Bourgogne Républicaine” ka botuar, të martën e 8 marsit 1955, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me refuzimin e Shqipërisë ndaj ndihmës së propozuar asokohe nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëria refuzon prodhimet ushqimore amerikane

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Paris, 7 Mars (A.C.P.) – Agjencia e shtypit shqiptar raporton se qeveria e Tiranës ka refuzuar ofertën amerikane për të shpërndarë ushqime në Shqipëri për të luftuar “një krizë të pretenduar”.

 

Qeveria e Tiranës hedh poshtë “me indinjatë” propozimin amerikan, të cilin e konsideron të barazvlefshëm “me një ndërhyrje të huaj” në punët e saj të brendshme.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-bourgogne-republicaine-1955-kur-shqiperia-komuniste-refuzonte-ndihmen-e-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-shqiperia-komuniste-refuzonte-ndihmen-e-shba/

 

https://www.kultplus.com/lajme/la-bourgonge-republicaine-ne-vitin-1955-kur-shqiperia-komuniste-refuzonte-ndihmen-e-shba-ve/

 

https://www.balkanweb.com/la-bourgogne-republicaine-1955-kur-shqiperia-komuniste-hidhte-poshte-ndihmen-e-shba-per-ushqime/

 

https://opinion.al/gazeta-franceze-1955-shqiperia-refuzon-prodhimet-ushqimore-amerikane/

 

http://www.arsalbanica.mk/kur-shqiperia-komuniste-refuzonte-ndihmen-e-shteteve-te-bashkuara-te-amerikes/

 

https://titulliditor.com/lajme/la-bourgonge-republicaine-ne-vitin-1955-kur-shqiperia-komuniste-refuzonte-ndihmen-e-shba-ve/

 

https://realstory.al/kur-shqiperia-komuniste-hidhte-poshte-ndihmen-e-shba-per-ushqime/

 

https://www.zgjohushqiptar.info/2020/10/la-bourgonge-republicaine-ne-vitin-1955-kur-shqiperia-komuniste-refuzonte-ndihmen-e-shba-ve.html

 

https://startnews.news/2020/10/18/la-bourgogne-republicaine-1955-kur-shqiperia-komuniste-hidhte-poshte-ndihmen-e-shba-per-ushqime/

 

https://vloranews.al/kulture/la-bourgogne-republicaine-1955-kur-shqiperia-komuniste-hidhte-poshte-ndihmen-e-shba-per-ushqime/

 

https://tiranatoday.al/viti-1955-kur-shqiperia-refuzonte-prodhimet-ushqimore-amerikane/