Kur presidenti francez, Raymond Poincaré, dekoronte Esat Pashën me titullin e “Oficerit të Madh të Legjionit të Nderit” – Excelsior (1916)


Esat Pasha në Paris (Excelsior, 3 prill 1916, fq.3) – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Esat Pasha në Paris (Excelsior, 3 prill 1916, fq.3) – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Janar 2020

 

“Excelsior” ka botuar, të premten e 14 prillit 1916, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me dekorimin e Esat Pashë Toptanit nga presidenti francez, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Esat Pasha merr titullin e Oficerit të Madh të Legjionit të Nderit

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Dje, Presidenti i Republikës (Raymond Poincaré) dekoroi Esat Pashën me titullin “Oficer i Madh i Legjionit të Nderit” në prani, të z. de Fontenay, ministrit të Francës në Shqipëri, dhe z. Krajewsky, delegat francez në komisionin e kontrollit të Shqipërisë.

 

Presidenti i qeverisë së Shqipërisë u tregua i prekur thellësisht nga pritja që iu bë dhe falënderoi duke shpresuar se po afronte momenti kur ai do të bëhej akoma dhe më i denjë për simbolin e nderit qe Franca i bëri.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit-excelsior-1916/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-franca-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

https://balkanweb.com/excelsior-1916-kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

https://shqiptarja.com/lajm/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit

 

https://opinioni.al/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen/

 

https://www.kultplus.com/lajme/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

https://www.koha.mk/kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit-excelsior-1916/

 

https://www.voal.ch/kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit-excelsior-1916/

 

https://360grade.al/322871/1916-kur-esat-pasha-dekorohet-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit-nga-vete-presidenti-francez-raymond-poncare/

 

http://www.standard.al/2020/01/02/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen/

 

https://tirananews.al/excelsior-1916-kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1210925/kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit-ndash-excelsior-1916/

 

https://www.mekulipress.com/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

https://www.fmimages.net/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

https://vloranews.al/kulture/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2020/01/kur-presidenti-francez-raymond-poincare-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit-excelsior-1916/

 

https://lexo.com.al/kur-presidenti-francez-dekoronte-esat-pashen-me-titullin-e-oficerit-te-madh-te-legjionit-te-nderit/

 

https://konica.al/2020/01/eshte-franca-dashamirese-apo-shqiperia-nuk-ka-pasur-kurre-tradhtare/