Adivije Hoxha


Adivije Hoxha (Fotografi e marrë në profilin Facebook)
Adivije Hoxha (Fotografi e marrë në profilin Facebook)

Adivije Hoxha ka lindur në Rremull të Matit dhe banon në Durrës. Autorja ka botuar 4 libra me poezi: Parajsë pa engjëj… (2004); Kam mall (2008); Psherëtima jote jam... (2010); Ndryshe nga dje (2014)

 

Ajo është botuar gjithashtu nëpër gazeta e Antologji të ndryshme...Është vlerësuar nga shkrimtarë e kritikë të artit si shkrimtari T. Laço, Q. Shehu, M. Zeqo etj. Revista prestigjoze matjane « Emathia » e ka vlerësuar me çmimin « Penda Budi 2009 ».