Il Popolo del Friuli (1939) / Telegrami i At Gjergj Fishtës për Duçen


At Gjergj Fishta
At Gjergj Fishta

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 9 Korrik 2021

 

“Il Popolo del Friuli” ka botuar, të shtunën e 17 qershorit 1939, në faqen n°2, telegramin e At Gjergj Fishtës dërguar asokohe Duçes, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

At Fishta për Duçen

 

Burimi : Il Popolo del Friuli, e shtunë, 17 qershor 1939, f.2
Burimi : Il Popolo del Friuli, e shtunë, 17 qershor 1939, f.2

Romë, 16 qershor.

 

Akademiku At Gjergj Fishta i dërgoi Duçes telegramin në vijim :

 

“Faleminderit, Duçe, për nderin e lartë të titullit akademik të Italisë që më është atribuar falë vullnetit tuaj të mirë dhe që e konsideroj si një shenjë të sigurt të interesit tuaj bujar si për Shqipërinë ashtu edhe për prejardhjen shqiptare, ky virtyt i panjohur deri më sot në diplomacinë evropiane. – At Gjergj Fishta”.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/il-popolo-del-friuli-1939-telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/

 

https://www.kultplus.com/lajme/telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/

 

https://opinion.al/il-popolo-del-friuli-telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1624401/il-popolo-del-friuli-1939-telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/

 

https://konica.al/2021/07/fishta-falenderon-ducen-per-dashamiresine/

 

https://albuktv.com/il-popolo-del-friuli-telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/

 

https://www.voal.ch/il-popolo-del-friuli-1939-telegrami-i-at-gjergj-fishtes-per-ducen/