Paris-presse (1963) / Urimi i presidentit Charles De Gaulle për popullin shqiptar me rastin e festës së Pavarësisë (Telegrami)


Charles de Gaulle (President i Francës nga 8 janari 1959 deri më 28 prill 1969)
Charles de Gaulle (President i Francës nga 8 janari 1959 deri më 28 prill 1969)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 3 Tetor 2020

 

“Paris-presse” ka botuar, të martën e 3 dhjetorit 1963, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me urimin e presidentit francez Charles De Gaulle për shqiptarët me rastin e festës së Pavarësisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një telegram nga De Gaulle për festën kombëtare shqiptare

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 2 dhjetor. – Gjenerali de Gaulle i dërgoi një telegram urimi Presidentit të Shqipërisë, Z. Haxhi Lleshi për festën e vendit të tij.

 

Me rastin e festës kombëtare shqiptare, i drejtoj Shkëlqesisë Suaj urimet e mia më të mira për popullin shqiptar.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-presse-1963-urimi-i-presidentit-charles-de-gaulle-per-popullin-shqiptar-me-rastin-e-festes-se-pavaresise-telegrami/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/urimi-i-presidentit-francez-de-gaulle-per-shqiptaret-me-rastin-e-festes-se-pavaresise-ne-vitin-1963/

 

https://gazetamapo.al/paris-presse1963-urimi-i-presidentit-charles-de-gaulle-per-pavaresine-e-shqiperise-telegrami/

 

https://dosja.al/paris-presse1963-urimi-i-presidentit-charles-de-gaulle-per-popullin-shqiptar-me-rastin-e-festes-se-pavarsisetelegrami/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1390474/paris-presse-1963-urimi-i-presidentit-charles-de-gaulle-per-popullin-shqiptar-me-rastin-e-festes-se-pavaresise-telegrami/

 

https://njekomb.org/paris-presse-1963-urimi-i-presidentit-charles-de-gaulle-per-popullin-shqiptar-me-rastin-e-festes-se-pavaresise-telegrami/

 

https://alb-spirit.com/2020/10/03/paris-presse-1963-urimi-presidentit-charles-de-gaulle-per-popullin-shqiptar-rastin-e-festes-se-pavaresise/

 

http://www.arsalbanica.mk/paris-presse-1963-urimi-i-presidentit-charles-de-gaulle-per-popullin-shqiptar-me-rastin-e-festes-se-pavaresise-telegrami/