Life (1939) / Foto-intervista e parë e Leka Zogut I


Burimi : Life, 9 tetor 1939, f.75
Burimi : Life, 9 tetor 1939, f.75

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 12 Nëntor 2021

 

“Life” ka botuar, me 9 tetor 1939, në faqen n°79, fotografinë e veçantë (bashkangjitur me një shkrim) të Mbretëreshës Geraldinë me djalin e saj Leka Zogun I në Versajë, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

Burimi : Life, 9 tetor 1939, f.75
Burimi : Life, 9 tetor 1939, f.75

Skënderi (Leka Zogu I), i lindur si Princi i Kurorës së Shqipërisë më 5 prill, tre ditë para se Musolini të merrte mbretërinë e babait të tij, dha foto-intervistën e tij të parë për kameramanët francezë disa javë më parë.

 

Nëna e tij, mbretëresha Geraldinë (që mban Skënderin) qëndroi e sëmurë në Greqi disa ditë pas lindjes së tij.

 

Në qershor, Zogu dhe Geraldina morën me qira një vilë në Versajë.

 

Thuhet se ata mund të vijnë në SHBA.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://gazetadielli.com/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/

 

https://americaneye.al/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/

 

https://opinion.al/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1704050/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/

 

http://www.arsalbanica.mk/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/

 

https://vloranews.al/kulture/life-1939-foto-intervista-e-pare-e-leka-zogut-i/