Pro-komunistja “L’Humanité” për Mit’hat Frashërin (1949) : “U largua nga Londra në Nju Jork për të themeluar atje selinë shqiptare të kriminelëve të luftës  !”


Mit’hat Frashëri
Mit’hat Frashëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Mars 2020

 

“L’Humanité” ka botuar, të hënën e 12 shtatorit 1949, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me largimin e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit të shquar shqiptar, z. Mit’hat Frashëri, nga Londra në Nju Jork, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Nju Jorku : selia e kriminelëve shqiptarë të luftës

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Presidenti i bandës së kriminelëve të luftës të quajtur “Komiteti i Shqipërisë së Lirë”, Mit’hat Frashëri, u largua dje nga Londra me anëtarët e tjerë të “komitetit” të tij, për të shkuar në Shtetet e Bashkuara, ku do të themelojë selinë e tij.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/pro-komunistja-l-humanite-per-mit-hat-frasherin-1949-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te-krimineleve-te-luftes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/pro-komunistja-lhumanite-mithat-frasheri-do-themeloje-ne-nju-jork-seline-e-krimineleve-te-luftes/

 

https://shqiptarja.com/lajm/lhumanit-per-mithat-frasheri-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te-krimineleve-te-luftes

 

https://www.balkanweb.com/pro-komunistja-e-lhumanite-per-mithat-frasherin-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te-krimineleve-te-luftes/

 

https://www.kultplus.com/libri/mithat-frasheri-do-te-themeloje-seline-e-krimineleve-te-luftes-ne-shba/

 

https://opinion.al/mithat-frasheri-do-te-themeloje-seline-e-krimineleve-te-luftes-ne-shba/

 

https://njekomb.org/pro-komunistja-lhumanite-per-mithat-frasherin-1949-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1245395/pro-komunistja-lhumanite-per-mithat-frasherin-1949-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te-krimineleve-te-luftes/

 

https://www.voal.ch/pro-komunistja-lhumanite-per-mithat-frasherin-1949-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te-krimineleve-te-luftes/

 

https://www.mekulipress.com/mithat-frasheri-do-te-themeloje-seline-e-krimineleve-te-luftes-ne-shba/