Mit’hat Frashëri mbi synimet e mbretit Zog (L’Aurore, 1949) : “Populli shqiptar do të ftohet, një ditë pas çlirimit të tij nga komunizmi, të votojë për republikën ose monarkinë !”Nga Aurenc Bebja*, Francë – 3 Shkurt 2020

 

“L’Aurore” ka botuar, të shtunën e 27 gushtit 1949, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me propozimin e Mit’hat Frashërit për kthimin e mbretit Zog në fronin shqiptar, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Është krijuar në Paris një komitet i Shqipërisë së Lirë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Dje, para shtypit, Mit’hat Frashëri prezantoi komitetin e “Shqipërisë së Lirë” për të cilin është kryetar dhe i cili ka për mision të luftojë komunizmin.

 

I pyetur për synimet e Mbretit Zog, Z. Frashëri u përgjigj se populli shqiptar do të ftohet, një ditë pas çlirimit të tij, të votojë për republikën ose monarkinë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/mit-hat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-l-aurore-1949-populli-shqiptar-do-te-ftohet-nje-dite-pas-clirimit-te-tij-nga-komunizmi-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/mithat-frasheri-per-kthimin-e-mbretit-zog-ne-fron-do-te-vendose-populli-shqiptar/

 

https://www.balkanweb.com/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-laurore-1949-populli-shqiptar-do-te-ftohet-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://shqiptarja.com/lajm/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-laurore-1949-populli-shqiptar-do-te-ftohet-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine

 

https://opinion.al/1949-shqiptaret-do-te-ftohen-te-votojne-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://njekomb.org/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-laurore-1949-populli-shqiptar-do-te-ftohet-nje-dite-pas-clirimit-te-tij-nga-komunizmi-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://tirananews.al/kthimi-i-zogut-ne-fron-mithat-frasheri-1949-populli-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

http://illyriapress.com/mes-monarkise-dhe-republikes/

 

https://www.voal.ch/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-laurore-1949-populli-shqiptar-te-ftohet-nje-dite-pas-clirimit-te-tij-nga-komunizmi-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://www.syri.net/arte-media/313029/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-populli-shqiptar-ftohet-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://medial.mk/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-laurore-1949-populli-shqiptar-do-te-ftohet-nje-dite-pas-clirimit-te-tij-nga-komunizmi-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://kohajone.com/mithat-frasheri-mbi-synimet-e-mbretit-zog-laurore-1949-populli-shqiptar-do-te-ftohet-te-votoje-per-republiken-ose-monarkine/

 

https://konica.al/2020/02/pas-komunizmit-shqiptaret-te-votojne-republiken-apo-monarkine/