L’Intransigeant (1938) / Çifti Roosevelt priti në Shtëpinë e Bardhë princeshat e Shqipërisë


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Prill 2020

 

“L’Intransigeant” ka botuar, të mërkurën e 16 marsit 1938, në faqen n°10, një shkrim në lidhje me pritjen e motrave të mbretit Zog asokohe në Shtëpinë e Bardhë nga çifti presidencial Roosevelt, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Princeshat e Shqipërisë vizitojnë Znj. dhe Z. Roosevelt

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Princeshat Maxhide, Myzejen dhe Ruhie, motrat e Mbretit të Shqipërisë, u pritën në Shtëpinë e Bardhë në Uashington, ku Z. dhe Znj. Roosevelt pinë një çaj (bënë një pritje) për nder të tyre.

 

Më sipër : tri princeshat duke u larguar nga stacioni i trenit, të shoqëruara nga policët përgjegjës për sigurinë e tyre.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-intransigeant-1938-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-princeshat-shqiptare-u-priten-ne-shtepine-e-bardhe-nga-cifti-presidencial-roosevelt/

 

https://www.kultplus.com/lajme/kur-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

https://opinion.al/1938-cifti-roosevelt-pret-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

https://tirananews.al/viti-1938-kur-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

http://infoshqip.me/lintransigeant-1938-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

http://www.standard.al/2020/04/29/lintransigeant-1938-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

https://www.balkanweb.com/cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise-cfare-shkruante-lintransigeant-ne-vitin-1938/

 

https://konica.al/2020/04/kur-shtepia-e-bardhe-dhe-cifti-rusvlet-u-hapen-dyert/

 

https://www.syri.net/arte-media/335545/kur-princeshat-motrat-e-zogut-u-priten-ne-shtepine-e-bardhe-nga-presidenti-rusvelt/

 

https://dosja.al/cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1281887/lintransigeant-1938-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

https://tiranatoday.al/1938-cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise/

 

https://vloranews.al/kulture/cifti-roosevelt-priti-ne-shtepine-e-bardhe-princeshat-e-shqiperise-cfare-shkruante-lintransigeant-ne-vitin-1938/