Paris-presse (1968) / Republika e Shqipërisë sapo ka emetuar dy monedha prej ari dhe argjendi me rastin e 500 vjetorit të ndarjes nga jeta të Skënderbeut, të cilat mund t’i gjejmë…


Gjergj Kastrioti (1405 – 1468)
Gjergj Kastrioti (1405 – 1468)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Dhejtor 2020

 

“Paris-presse” ka botuar, në ballinat e 20 dhe 24 dhjetorit 1968, dy shkrime në lidhje me emetimin asokohe nga Republika e Shqipërisë të dy monedhave prej ari dhe argjendi me rastin e 500 vjetorit të ndarjes nga jeta të heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriotit Skënderbeut, të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

 

(Komunikatë.)

Emetim zyrtar i Republikës i Shqipërisë 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Paris, 19 dhjetor 1968.

 

Mësojmë se tashmë është e mundur të regjistroheni pranë Bankave për monedhat e bukura prej ari dhe argjendi të Republikës së Shqipërisë, të lëshuara (emetuara) së fundmi me rastin e 500 vjetorit të vdekjes së heroit kombëtar Skënderbeut.

 

Numri i tyre është i kufizuar.

 

 

(Komunikatë.)

Përvjetori i Skënderbeut, heroit kombëtar 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Paris, 23 dhjetor 1968.

 

Republika e Shqipërisë sapo ka lëshuar (emetuar) një sëri monedhash madhështore ari dhe argjendi, legale, në sasi të kufizuar.

 

Ky emetim zyrtar, i planifikuar për të përkujtuar 500 vjetorin e Skënderbeut, heroit kombëtar, na ofron “Monedhat e reja” të jashtëzakonshme, të cilat tashmë mund t’i kërkojmë në të gjitha bankat.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-t-i-gjejme/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/dy-monedhat-prej-ari-dhe-argjendi-qe-shqiperia-emetoi-per-500-vjetorin-e-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme/

 

https://www.balkanweb.com/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme/

 

http://www.arsalbanica.mk/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1452878/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme-hellip/

 

https://channel-7.net/2020/12/13/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut/

 

https://dosja.al/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme/

 

https://lajme.org/republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme/

 

https://njekomb.org/paris-presse-1968-republika-e-shqiperise-sapo-ka-emetuar-dy-monedha-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut-te-cilat-mund-ti-gjejme/

 

https://konica.al/2020/12/ne-nder-te-gjergj-kastriotit-monedhat-e-jashtezakonshme-shqiptare/

 

https://gazetamapo.al/dy-monedhat-prej-ari-dhe-argjendi-qe-shqiperia-emetoi-per-500-vjetorin-e-ndarjes-nga-jeta-te-skenderbeut/

 

https://www.syri.net/arte-media/390190/dy-monedhat-prej-ari-dhe-argjendi-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes-se-skenderbeut/