Journal des débats politiques et littéraires (1927) / Ahmet Zogu amniston 371 të dënuar politikë


Ahmet Zogu
Ahmet Zogu

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Korrik 2019

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të enjten e 29 shtatorit 1927, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me amnistinë e 371 dërnuarve politikë nga Ahmet Zogu, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Legata e Shqipërisë na komunikon shkresën në vijim :

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ahmet Zogu, nënshkroi, kohët e fundit, një dekret që akordon faljen e 371 të dënuarve politikë, të cilët u janë nënshtruar ligjeve dhe statuteve të Republikës.

 

Në bazë të këtij dekreti, shumica e të dënuarve që kishin gjetur strehim jashtë vendit tani mund të kthehen lirisht në Shqipëri.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-ahmet-zogu-amnistoi-371-kundershtare-politike/

 

https://27.al/1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/

 

https://www.kultplus.com/lajme/gazeta-franceze-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/

 

https://gazetamapo.al/dekreti-i-1927-es-kur-ahmet-zogu-amnistonte-371-te-denuar-politike/

 

https://www.gazeta-shqip.com/2019/07/19/amnistia-e-zogut-per-371-te-denuar-politike-cfare-shkruante-journal-des-debats-politiques-et-litteraires-ne-1927/

 

https://www.voal.ch/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1126396/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/

 

https://www.kohajone.com/2019/07/19/1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/

 

https://opinion.al/1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/

 

https://maqedoniashqiptare.com/2019/07/journal-des-debats-politiques-et-litteraires-1927-ahmet-zogu-amniston-371-te-denuar-politike/