Reuter (1972) / Konventa tre-ditore në Madrid e përfaqësuesve të 10 grupeve politike shqiptare në mërgim. Deklarata për shtyp e Leka Zogut I : “Kemi ndërmend të luftojmë ideologjinë komuniste me qëllim që…”


Leka Zogu I – mbret i shqiptarëve
Leka Zogu I – mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Janar 2021

 

“Balkania” ka botuar, në tetor të 1972, në faqen n°34, lajmin e agjensisë “Reuter” në lidhje me takimin asokohe të përfaqësuesve të 10 grupeve politike shqiptare në mërgim nën udhëheqjen e Leka Zogut I dhe vendimin e marrë prej tyre, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Të mërguarit shqiptarë bashkohen

 

Burimi : Balkania, tetor 1972, f.34
Burimi : Balkania, tetor 1972, f.34

Madrid (Reuter) – Përfaqësuesit e 10 grupeve politike shqiptare në mërgim kanë rënë dakord të formojnë një front të bashkuar për të luftuar regjimin Komunist në Tiranë, thotë Mbreti shqiptar Leka në azil.

 

Mbreti Leka, i cili jeton në Madrid me nënën e tij, Mbretëreshën Geraldinë, ka thënë në një konferencë për shtyp se vendimi u mor këtu në një konventë të fundit tre-ditore nga delegatët e partive në mërgim.

 

“Ne kemi ndërmend të luftojmë ideologjinë komuniste në mënyrë që shqiptarët një ditë të jenë të lirë të zgjedhin vetë atë qeveri që duan”, ka deklaruar ai.

 

“Ne arritëm marrëveshjen të lëmë mënjanë mosmarrëveshjet tona dhe të bashkohemi së bashku për të përballuar problemet tona të përbashkëta”, thotë Mbreti.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/reuter-1972-konventa-tre-ditore-ne-madrid-e-perfaqesuesve-te-10-grupeve-politike-shqiptare-ne-mergim-deklarata-per-shtyp-e-leka-zogut-i-kemi-ndermend-te-luftojme-ideologjine-komuniste-me-qellim-qe/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/bashkimi-i-grupeve-politike-shqiptare-ne-madrid-me-1972-dhe-cfare-deklaroi-leka-zogu/

 

https://www.balkanweb.com/reuter-1972-konventa-ne-madrid-e-10-grupeve-politike-shqiptare-ne-mergim-leka-zogu-i-kemi-ndermend-te-luftojme-ideologjine-komuniste-me-qellim-qe/

 

https://ampress.ca/cfare-shkruante-reuter-ne-1972-per-mergaten-e-shqiptareve-dhe-deklarata-per-shtyp-e-leka-zogut-i/

 

https://www.syri.net/arte-media/399184/leka-zogu-i-ne-1972-kemi-ndermend-te-luftojme-ideologjine-komuniste/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1490734/reuter-1972-konventa-tre-ditore-ne-madrid-e-perfaqesuesve-te-10-grupeve-politike-shqiptare-ne-mergim-deklarata-per-shtyp-e-leka-zogut-i-kemi-ndermend-te-luftojme-ideoligjine-komuniste-me-qellim-qe-hellip/

 

https://tirananews.al/1972-ne-madrid-mblidhen-partite-shqiptare-ne-mergim-leka-zogu-i-te-luftojme-ideologjine-komuniste/

 

http://www.arsalbanica.mk/reuter-1972-konventa-tre-ditore-ne-madrid-e-perfaqesuesve-te-10-grupeve-politike-shqiptare-ne-mergim-deklarata-per-shtyp-e-leka-zogut-i-kemi-ndermend-te-luftojme-ideoligjine-komuniste/

 

https://mattv.al/konventa-tre-ditore-ne-madrid-e-perfaqesuesve-te-10-grupeve-politike-shqiptare-ne-mergim-deklarata-per-shtyp-e-leka-zogut-i-kemi-ndermend-te-luftojme-ideoligjine-komuniste-me-qellim-qe/

 

https://opinion.al/konventa-3-ditore-ne-madridleka-zogu-ido-luftojme-ideologjine-komuniste/